Zoals het klokje thuis tikt?

88

Museum “Het Land van Strijen” is al jaren de plaats waar kunstenaars en verzamelaars gratis gebruik mogen maken van de expositie ruimte. Eén of twee keer per jaar kunnen zij hun kunstwerken voor twee maanden tentoonstellen. Het was wel de bedoeling dat zij uit Strijen kwamen of binding hadden met Strien. Nu de Hoeksche Waard één gemeente is kunnen ook kunstenaars en verzamelaars gratis gebruik maken van deze ruimte.

In de maanden september en oktober is deze ruimte geheel gevuld met Friese staart klokken.

Een Friese staartklok is een slingerklok die veelal gemaakt werd in Friesland, vanaf 1770 tot ongeveer 1890. Ook werden deze klokken in Groningen, Noord-Holland en zelfs in Brabant en Zeeland vervaardigd. De klokken danken hun naam aan de lange windkast waar de slinger in is aangebracht.

Naast deze klokken zijn de archeologische opgravingen uit Strijen natuurlijk ook te bewonderen.En op de tweede zaterdag van de maand is de smederij in gebruik waar de smid dan zijn kunsten laat zien in de historische smederij.

Ook de kelder ruimte heeft een nieuwe expositie met als thema “Niet morsen in de kelder” Hier kunt u genieten van de grote verscheidenheid in slabbejes die met allerlei versieringen met de hand zijn gemaakt. Deze slabben komt uit de grote verzameling textiel die het museum bezit. Wilt u meer van ons textiel en andere objecten zien ga dan naar de beeldbank van het museum. Deze is via de website te bezoeken.

Het museum is te vinden op Kerkstraat 47 in Strijen en is op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken en op andere werkdagen voor groepen op afspraak. Voor bezoek aan de website   www.hetlandvanstrijen.com


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.