Luuk & Jasper uit Strijen mogen zich meten met grote Nederlandse DJ’s

479
Luuk en Jasper - Foto Youp van den Berg

“Ik kan niet wachten!”, zegt Luuk Buitendijk (21) uit Strijen. Samen met zijn goede vriend en dorpsgenoot Jasper Huisman (23) vormt hij een dj-duo dat zal optreden tijdens de eerste editie van Thuiswedstrijd, een evenement met housemuziek in de Koningshoeve.  De twee DJ talenten zullen onder hun gezamenlijke naam Perros het voorprogramma verzorgen voor DJ’s met een grote internationale reputatie zoals Dennis Quin en High Soundsystem. “Dat deze DJ’s neerstrijken in onze Hoeksche Waard is echt uniek. Twee jaar geleden stonden wij nog als fans in de zaal bij deze sterren!”, zegt Jasper.

Met de toenemende populariteit van housemuziek onder jongeren kon ook een evenement met dergelijke muziek niet uitblijven in de Hoeksche Waard. Luuk zegt: “Voor de leukste feestjes moeten we eigenlijk altijd afreizen naar Rotterdam en soms zelfs helemaal naar Amsterdam.” Voor alle jongeren in de Hoeksche Waard zal het op zaterdag 18 november dan ook een verademing zijn als zij enkel op hun fiets hoeven te stappen om de energieke beats te horen in de Koningshoeve bij Klaaswaal. De missie van de organisatoren van het evenement “Thuiswedstrijd” is om een nieuwe ontmoetingsplaats te creëren voor feestgangers waar mensen samenkomen, dansen en genieten.

Voor Luuk en Jasper zal het evenement over twee weken hun eerste echte grote optreden zijn. Tijdens de coronacrisis kochten de twee hun eerste draaitafel uit verveling. “In het begin draaiden we alleen plaatjes voor onze beste vrienden maar met de tijd werd het publiek steeds iets groter en mogen we nu soms draaien op verjaardags- en bedrijfsfeesten voor ruim honderd man.” Het duo hoopt dat Thuiswedstrijd hun definitieve doorbraak in de DJ-scene zal betekenen. “Wat het evenement zo bijzonder maakt voor ons is niet alleen dat we voor ons grootste publiek ooit zullen draaien, maar we zijn vooral trots op het feit dat we de Hoeksche Waard mogen vertegenwoordigen op dit feest.” zegt Jasper. Dat is iets wat Luuk en Jasper altijd al zochten in onze regio. ‘Het is dat wij daar nu als artiesten naartoe gaan, maar anders waren wij sowieso als liefhebbers naar de Koningshoeve gekomen, zo’n feest in onze regio is echt uniek. Het is daarom ook niet te bevatten dat we er nu zelf staan te draaien.’ De geboren en getogen Strijenaren geven aan te hopen dat zoveel mogelijk jongeren hen zullen komen aanmoedigen tijdens Thuiswedstrijd.

Auteur: Sam Zegelaar


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.