Felicitaties voor diamanten echtpaar Giesen-Aupperlée uit Strijen

409
Echtpaar Giesen 60 jaar getrouwd - Foto Elizabeth Heijblom

Vandaag zijn Ton Giesen (80) en Lenie Giesen-Aupperlée (77) 60 jaar getrouwd. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze vanmiddag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Ton en Lenie zijn allebei geboren in Rotterdam-Zuid (in de Afrikaanderwijk en Bloemhof). Ze leerden elkaar kennen op de dansschool. Eerst hebben ze ingewoond op een zolderkamer in Charlois en later in Pendrecht. Daarna zijn ze naar Carnisselande in Barendrecht verhuisd. Het echtpaar woont sinds 6 jaar in Strijen. Hun kinderen woonden daar al veel langer.

Ze hebben 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Meneer is als timmerman begonnen en heeft later doorgestudeerd. Zo werd hij hoofduitvoerder. Hij heeft gitaar gespeeld en speelde tot 2 jaar terug in bandjes. Ook deed hij de begeleiding van zangkoren. Mevrouw houdt veel van handwerken en puzzelen.

Het geheim van een goed huwelijk? Dat is voor Ton en Lenie geen geheim: “Het is geven en nemen en praten.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.