Plukhoek Mookhoek kan in 2024 niet open.

639
Foto Plukhoek Mookhoek

Zorgboerderij en pluktuin Plukhoek Mookhoek kan in 2024 niet opengaan vanwege deze combinatie van functies. “De zorgboerderij vraagt op dit moment zoveel van ons dat het onmogelijk is om daarnaast de tuin ook nog te openen voor publiek, aldus Claudia Reijnen. “Er is nog steeds een wachtlijst voor jeugdigen die graag dagbesteding bij ons willen komen doen, het allebei goed doen is onmogelijk.”

In zijn zevenjarig bestaan is Plukhoek Mookhoek niet meer weg te denken als pluktuin in de Hoeksche Waard. Je kunt er in het seizoen bloemen en fruit plukken. Maar dit jaar dus even niet.

Op dit moment werken we bijna alle dagen van de week om de zorg goed te kunnen bieden. Een pluktuin vraagt, als je het goed wil doen, veel tijd en liefde om er een publiekstrekker van te maken. De pluktuin is ooit gestart met als doel de jeugdzorg te ondersteunen. Dat is wel gelukt. En hoewel we het een heel leerzame setting vinden voor de deelnemers van de zorgboerderij, is het voor dit jaar onhaalbaar om een mooie volle bloementuin zonder onkruid neer te zetten.”

Hoe de plannen er voor volgend jaar uitzien is nog onduidelijk. “Wellicht dat we de tuin wat verkleinen zodat we het onderhoud met onze deelnemers kunnen doen. De openingstijden zullen dan alleen op de zaterdag zijn”. Als ze open gaan zal dat vanaf mei 2025 te lezen zijn op de website:www.plukhoekmookhoek.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.