Breien voor Roemenië

685

Naald & Draad komt na de mutsjes breien voor India met een nieuwe breiactie:

Dekentjes breien voor Roemenie!

Naald en Draad gaat in samenwerking met de Stichting “Zie de mens” uit Strijen deze actie opzetten.Vrijwilligers van deze stichting gaan 2-3 keer per jaar naar Roemenie om daar diverse artikelen te schenken aan mensen die dat erg hard nodig hebben.Denk hierbij aan levensmiddelen, kleding, speelgoed etc.Naald & Draad heeft geïnformeerd naar wat zij als actie konden opzetten om ook te helpen.

Naald & Draad kreeg te horen dat er veel behoefte is aan dekens.De bedoeling van de actie word dus om zoveel mogelijk gebreide/ gehaakte dekens bij elkaar te krijgen.
Omdat een deken erg groot word willen wij zoveel mogelijk gebreide/gehaakte lapjes van 20 cm x 20 cm bij elkaar krijgen.

Van deze lapjes worden dan door de vrijwilligers van de stichting dekens gemaakt.Deze lapjes mogen in alle kleuren en u mag zelf kijken wat voor steken u gebruikt ( liefst niet te open),
als de afmeting maar 20cm x 20cm is.Deze afmeting komt erg nauw omdat de lapjes aan elkaar gezet moeten worden en als het ene lapje groter is dan de ander kunnen deze niet gebruikt worden.Mocht u een complete deken willen maken dan kan dat natuurlijk ook! Voor een complete deken moet u de afmeting 1,40 bij 2,00 aan houden.Mocht u ons willen helpen met het breien/haken van de vierkante lapjes: houd u dan a.u.b. de afmeting20 cm bij 20 cm aan.Als u ons wilt helpen en een complete deken wil breien/haken : houd u dan a.u.b. de afmeting 1,40 bij 2,00 aan.Bij ons in de winkel vind u een verzameldoos voor de lapjes.

Jeanette en Suzanne van Naald & Draad hopen dat u ons weer gaat helpen met breien zodat we vele mensen in Roemenie kunnen verblijden met een deken!!En deze hebben ze erg hard nodig!!

Op onze site www.naaldendraad.net , deze website en op www.hoekschewaard.nl word regelmatig de stand vermeld van het aantal lapjes die op dat moment binnen zijn.De actie eindigt pas eind Februari dus u heeft alle tijd!!
Alvast heel erg bedankt voor u hulp!! En heel veel brei/haak plezier!!

JEANETTE EN SUZANNE


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.