Vleermuizen geen last van restauratie

7

STRIJENSASHet herstel van de luchtwachttoren in de Mariapolder bij Strijen-sas is geen probleem voor de daar overwinterende grootoorvleermuizen, laat Hoekschewaards Landschap (HWL) weten.

Nadat er in eerste instantie onduidelijkheid bestond over wat er nu precies gerestaureerd zou worden, is inmiddels duidelijk dat het alleen gaat om de op de kazemat staande luchtwachttoren.

De zoogdierenwerkgroep van HWL en de provinciale zoogdierwerkgroep hebben ondertussen frequent contact met de gemeente Strijen. Uit de gesprekken bleek dat de gemeente al in het eerst plan de bescherming van de verblijfplaats had meegenomen. Aan de ondergelegen kazemat worden dan ook geen ingrijpende reparaties gedaan. Alleen aan de buitenkant worden voorzieningen getroffen om de veiligheid van de bunker en de toren te garanderen.

Deze aanpassingen hebben als gunstig bijeffect dat het ondergrondse gedeelte ook echt niet meer toegankelijk is voor mensen. Als het door de jaren in de bunker gedumpte afval (door onbekenden) dan ook nog verwijderd is, blijft er voor de aanwezige vleermuizen een nog betere winterslaapplaats bestaan.

Bron: Echo


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.