Hoeksche Waardse Derby Strijen – SHO eindigt onbeslist. 1 -1

16

De strijd tussen Strijen en SHO is geëindigd in een puntendeling waar beide ploegen niet ontevreden mee mochten zijn. SHO wist zijn voorsprong door het gelijke spel op de ranglijst ten aanzien van Strijen te behouden en Strijen liep een puntje in op CWO, wat een misstap maakte tegen Spirit, waardoor het gedeeld tweede werd. Een vooraf beladen wedstrijd ten aan zien van de laatste beslissingswedstrijd onderling en gezien het feit dat diverse spelers voor dezelfde clubs speelde.

Dat de wedstrijd belangrijk was wist een ieder en dit lieten zij dan ook zien. Een zeer goed bezochte wedstrijd die van alles te bieden had, strijd, spanning, over en weer goed en dan weer slordig spel maar in ieder geval ondanks het belang van de wedstrijd beslist geen onsportieve wedstrijd. Het begin was voor Strijen waar Jeroen Roelof al in de tweede minuut had kunnen scoren maar de bal van zijn hoofd liet glijden. In de 5e minuut was het Ramon Barendregt die in combinatie met Sven Post strandde op doelman Schomaker.

Strijen dus in het begin sterker en dat werd bevestigd doordat in die fase al drie spelers van SHO tegen een gele kaart aanliepen doordat zij niet bij machte waren om de aanvalsdrang van Strijen te stoppen. Halverwege de eerste helft kon Steven van Vliet er iets tegen over stellen met een diagonaal schot wat maar net voorlangs ging. Daarna nog twee kansen voor Strijen om de score te openen, maar de kopbal van Gerben de Winter die hij afvuurde vanaf 5meter voor Schomaker die de bal recht op zich af zag komen en deze dan ook onschadelijk maakte. De laatste kans voor rust was een fraaie combinatie tussen Ramon Barendregt en Dennis Knuppe die maar net mistte in kansrijke positie.

Na rust een wat beter spelend SHO wat meer onder de druk van Strijen uit kon komen en de tot dan onzichtbare Geert Bakker, die bewaakt werd door Gregory Brader, wat gevaarlijker werd met schoten van afstand en voorzetten die hij hard van links voor de goal van Strijen bracht. Diverse kleine kansjes voor SHO zorgden ervoor dat Strijen zich moest terug trekken en waar Dennis de Man zich onderscheidde met een goede controle over Steven van Vliet en als breker voor de verdediging. Toch was het Ramon Barendregt die voor Strijen de score opende door een bal in de zestien op te pikken en met een strak schot, door de benen van doelman Schomaker, de 1-0 op het bord kon zetten.

SHO moest na deze achterstand wel volop de aanval en wisselde twee verdedigers voor aanvallend ingestelde spelers en omsloot Strijen in de laatste 15 minuten. Nadat Sven Post nog een laatste kans voor Strijen gekeerd zag door de keeper van SHO was overleven voor Strijen. Door diverse vrijen trappen weg te geven dicht bij het doel, die in de meeste gevallen keihard werden genomen door Geert Bakker bracht Strijen zich meer en meer in moeilijkheden. Het was dan ook laatst genoemde die een corner van links direct op de goal van de tot dan knap keepende Dominique van Duijn losliet en deze volkomen verraste en de 1-1 moest toestaan. De laatste 10 minuten moest Strijen overleven en moest alle zelen bijzetten om het gelijke spel binnenhuis te houden. Al met al een heerlijke wedstrijd waar een ieder best tevreden mee kon zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.