Zelf pepernoten bakken…

19

Wat is Sinterklaas zonder pepernoten? Het is natuurlijk makkelijk om een zak in de supermarkt te kopen, maar wel zo leuk om ze eens zelf te maken. En ook goed te doen samen met kinderen. Eigenlijk is het recept heel makkelijk…

strooigoed van zwarte pietWat heb je nodig?

  • 150 gram roomboter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels melk
  • eventueel wat zout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter, de bruine suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en eventueel zout (naar smaak) in een kom en kneed het geheel goed door elkaar. Voeg langzaam, lepel voor lepel, de melk aan het beslag toe. Goed blijven roeren zodat het een lekker soepel deeg wordt.

Leg bakpapier op de bakplaat. Maak van het deeg allemaal kleine balletjes. Leg deze balletjes op het bakpapier en druk ze allemaal een beetje plat. Zet het bakblik in de oven en Bak de pepernoten in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.

Eet smakelijk!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.