Calamiteitenoefening pijpleidingenstraat

24

Tijdens de oefening wordt vuur gebruikt.

Op woensdagavond 7 december 2011 houdt Shell Pijpleidingen samen met de brandweerkorpsen van Klaaswaal, Westmaas/Mijnsheerenland en Strijen een incidentenoefening aan de Kreupeleweg nabij de afsluiterpost in de Buisleidingenstraat.

Tijdens de oefening is er een vlam te zien van ongeveer 20 meter hoog en in de omgeving te horen.

Elk jaar organiseert Shell Pijpleidingen in samenwerking met de lokale brandweer een incidentenoefening. Deze oefeningen zijn bedoeld om zowel de brandweer als ook eventueel andere hulporganisaties en de eigen Shell calamiteitenorganisatie te trainen. Om, mocht er zich ooit een incident voordoen, adequaat te kunnen optreden. In 2002 was de laatste incidentenoefening van Shell Pijpleidingen met de lokale brandweer in de Hoeksche Waard.

De mogelijkheid bestaat dat tijdens de oefening de Kreupeleweg door de politie tijdelijk wordt afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. De oefening begint op woensdag 7 december omstreeks 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.