‘Energierekening huishoudens omhoog

4

DEN HAAG – Nederlandse huishoudens gaan gemiddeld 23 euro per jaar meer betalen voor energie.De energierekening gaat vanaf komend jaar omhoog omdat de tarieven van regionale gas- en elektriciteitsnetbeheerders stijgen.

Dat blijkt uit de tariefbesluiten voor de periode 2011-2013 die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vrijdag heeft gepubliceerd.

Consumenten en bedrijven betalen via hun energierekening voor het transport van gas en elektriciteit voor de regionale netbeheerders. Volgens de NMa stijgen de netwerktarieven vanaf volgend jaar met 8,9 procent.

Onderzoek

De NMa gaat vanaf volgend jaar nader onderzoeken hoe de kosten en inkomsten van de regionale netbeheerders zich ontwikkelen.Het onderzoek wordt uitgevoerd om te kijken of de verwachte kostenontwikkeling overeenkomt met de daadwerkelijke kostenontwikkeling.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.