Karaktervolle overwinning voor Strijen.

6

Strijen heeft aangetoond dat de ploeg ondanks tegenslagen het karakter in huis heeft om daar uitstekend mee om te kunnen gaan. In de wedstrijd tegen de gasten uit Den Bommel hebben zij dat aangetoond. Een heerlijke wedstrijd voor het publiek op een goed bespeelbaar veld, werd een strijd geleverd die zeker niet onsportief was. Met een wat warrig fluitende scheidsrechter die vele goede beslissingen nam , maar ook dingen deed waar niemand iets van snapte, ging de strijd gelijk op.

Een brutaal startende ploeg uit Den Bommel liet zien dat het hier echt om de punten kwam en niet onder de indruk was van Strijen. Met de gebroeders Bakker in de spits trok het de verdediging van Strijen uit elkaar en er kwamen alrap kansen voor de bezoekers. Dat de ploeg moeilijk te bestrijden was bleek al in de 13e minuut. Uit een ongeoorloofde actie van Jeroen Roelof, die in de zestien meter een overtreding beging die terecht door scheidsrechter Ruben de Groot werd bestraft met een strafschop.

Een meevaller voor de Bommelaars die daardoor op 0-1 kwamen. Strijen wat zich hierdoor niet liet ontmoedigen en onder aanvoering van Dennis Knuppe werd er goed combinerend naar openingen gezocht in de defensie van Den Bommel. Na diverse kleine kansjes was het Dennis Knuppe zelf die een vrije trap van buiten de zestien, tussen de verdediging en de keeper, de bal perfect deed belanden op het hoofd van Ramon Barendregt die geen moeite had om de gelijkmaker in te knikken 1-1. Direct erna had Sven Post de kans om Strijen op voorsprong te brengen maar zijn kopbal was uitstekend, maar net iets te hoog. Strijen drong aan, maar Den Bommel was uiterst gevaarlijk met hun snelle uitvallen en handige voorwaartsen waardoor de wedstrijd zich ontspon tot een heerlijk schouwspel.

In de 30e minuut was het wederom een actie van Knuppe die samen met Ramon Barendregt een combinatie op de mat legde die Dennis Barendregt alleen voor keeper Wouter Vletter bracht en die met een zeer professioneel stifje verschalkte. 2-1. Lang kon Strijen niet genieten van hun voorsprong ,want na nog geen vijf minuten was het de goed spelende Johnno Bakker die met een laag en hard schot vanaf zo’n kleine 20 meter vanaf het doel , Dominique van Duijn het nakijken gaf. 2-2 Na rust een zelfde spelbeeld, beide ploegen aanvallend ingesteld en vechtend voor de punten. Helaas voor de wedstrijd vond de scheidsrechter dat hij een bepalende rol moest gaan spelen in dit duel. Nadat hij keeper Dominique van Duijn het veld af had gestuurd na het neerleggen van een in zijn ogen doorgebroken speler van den Bommel moest 8 minuten erna, de op het punt staande wissel Mark Stam, met een tweede gele en dus ook met rood het veld verlaten. Niet dat deze beslissingen onterecht waren, maar na deze kaarten was hij wel even de weg kwijt. Over en weer verkeerde beslissingen nemend was hij wel van invloed op de verdere strijd. Strijen werd terug gedrongen door Den Bommel en moest zien om de komende twintig minuten de schade te beperken en wilde beslist niet verliezen.

Den Bommel wat veel had gegeven kon in het laaste kwartier niet zijn stempel op de wedstrijd drukken ondanks hun nummerieke overmacht. Strijen daar integen toonde karakter en blijf wat behoudend spelen maar wist uitstekend te counteren. Gevaarlijke situaties voor beide doelen waren de oorzaak voor een spannend slot. De voor Dominique van Duijn ingevallen Sem Kerkhof was een waardig vervanger en wist zijn doel met een paar knappe reddingen verder schoon te houden. Het venijn zat echter aan de andere kant, na diverse doorbraken van zowel Sven Post en Gregory Ricky Brader was het uiteindelijk de man van de wedstrijd die doorbrak door het midden en de bal rand zestien misschien wel gelijk in het doel had kunnen schieten, maar Dennis Knuppe zou Dennis niet zijn om eerst niet even wat spelers te dollen en met een subtiel balletje Sven Post een niet te missen kans gaf en zodoende de wedstrijd voor Strijen in 96e te beslissen. Voor velen een buitenspel situatie maar niet voor de scheidsrechter die zelfs na overleg met de grensrechter bij zijn besluit bleef en de goal goed keurde. 3-2 voor Strijen wat karakter heeft getoond tegen een zeer sportieve en waardige tegenstander uit Den Bommel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.