Strijen heeft haar eigen zeilmeisje

7

Charlotte van Asselt traint voor de OS in Brazilië.

Voor de Sportverkiezing Strijen 2011 stellen we voor op deze plaats, in de categorie ‘Sporter van het jaar’, zeilster Charlotte van Asselt uit Strijen.

Strijen heeft haar eigen zeilmeisje. Voor het eerst in de nog korte historie van de Sportverkiezing Strijen nomineerde de jury een zeilster. En niet zomaar de eerste de beste. De 19-jarige Charlotte van Asselt hoort inmiddels bij de Nederlandse top. Haar 5e plaats bij het WK junioren en 8e plek bij het EK in 2011 mogen er zeker zijn. De drijfveer van de zeiltiener reikt echter verder. ,,Mijn ambitie is om mezelf, buiten het feit dat ik niet de ideale lengte heb, toch naar de wereldtop te werken, om daarbij Nederland te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen,’’ klinkt het vastberaden.

Halve leven
Al meer dan haar halve leven is Charlotte op het water te vinden. Zij begon op haar zesde in de zogenaamde Optimistklasse. Drie jaar later zeilde ze haar eerste wedstrijd op het IJsselmeer tijdens het NK. Wat is er eigenlijk zo leuk aan zeilen? ,, Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind. Bijvoorbeeld dat je voor wedstrijden naar het buitenland moet, en daarbij ook heel veel mensen leert kennen. Ook vind ik het leuk, dat het geen standaard sport is en het per wedstrijd of training compleet anders kan zijn door het weer en de wateromstandigheden.’’

Charlotte geeft ondertussen fanatiek invulling aan haar grote droom. Momenteel traint ze voor de Olympische Spelen in Brazilië in 2016. Vast van plan dit te gaan halen. ,,Om serieus aan sportzeilen te kunnen meedraaien, moet je in totaal ongeveer uitkomen op 700 uur per jaar. En dat is dan inclusief de sportschool.’’ Pfff…

Vorige week hebben we al voorgesteld: Haico Boer. De komende weken stellen we ook nog voor: kickbokser Dylan van den Hurk en de sportploegen VV Strijen B1, TV Bonaventura Dames 1, DriemTiemStrien en HC Fitscore indoor roeiteam.

Bron: Gemeente Strijen