1 ste plaats voor Loek Laurens uit Strijen

21

20111212-175941.jpg

Zoetermeer-Zaterdag 10 december werd op ijsbaan Silverdome in Zoetermeer de 1e kwalificatiewedstrijd voor de KNSB-cup kunstrijden verreden.

Voor kwalificatie en deelname aan de KNSB-cup strijden van DDD 8 rijdsters en 1 rijder van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht in twee wedstrijden. In deze 1e selectiewedstrijd, waarin alle rijders ten opzichte van het vorig seizoen een categorie gepromoveerd zijn is boven verwachting goed gescoord.

1 ste plaats voor Loek Laurens:
In de categorie mini’s heren reed voor DDD de 11 jarige Louk Laurens uit Strijen .
Bij Loek speelden de zenuwen hem wat parten maar dit bleek totaal onnodig want Loek reed op de muziek van Matrix een onwijs krachtige en stoere bijna foutloze kür die hem in een veld van 4 deelnemers overtuigend de eerste plek bezorgde.

Clubgenootjes Demi Sijswerda en Rosalie van Wageningen uit Dordrecht werden in de categorie mini’s dames in een deelnemersveld van maar liefst 32 respectievelijk 2e en 4e.

De Barendrechtse Carina Liao wist in de categorie Proms een 7e plaats te behalen.

De rijders trainen nu al weer volop voor de volgende selectiewedstrijd op 21 januari 2012 in Amsterdam. Er worden twee selectiewedstrijden gereden. Op basis van het behaalde puntentotaal wordt duidelijk welke rijders zich hebben gekwalificeerd voor deelname aan de KSNB cup finale op 18 februari 2012 in Heerenveen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.