Nieuwe burgemeester Strijen heeft er zin in.

4

Strijen – Aart-Jan Moerkerke, de nieuwe burgemeester van Strijen, heeft er zin in om aan de slag te gaan in de gemeente. Hij is onlangs voorgedragen als burgemeester en verhuist daarom van Capelle, waar hij fractievoorzitter voor Leefbaar Capelle was, naar Strijen.

Moerkerke is erg blij met zijn nieuwe baan. “Natuurlijk moet ik wel eerst het voorbehoud maken dat het nog gaat om een voordracht. Ik probeer daarom mijn enthousiasme nog iets te beteugelen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik enorm blij ben met het vertrouwen dat de gemeenteraad van Strijen mij heeft gegeven door mij voor te dragen. Ik kijk uit naar de verdere kennismaking met Strijen en de eerste contacten smaken absoluut naar meer. Kortom, ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Hij vervolgt: “Tegelijkertijd speelt natuurlijk ook het komende afscheid van de Capelse politiek mee. Ans en ik zullen voor een periode van een jaar of twee elkaar moeten opzoeken omdat zij in Capelle blijft en ik naar Strijen verhuis. Natuurlijk maakt zij haar periode als wethouder af. Los daarvan spreekt het voor zich dat ik vooral de mensen in Capelle erg zal missen. Het is altijd een warm bad geweest. Mensen zeggen wel eens dat je in de politiek geen vrienden hebt, maar niets is minder waar. Ik heb heel veel leuke contacten overgehouden aan het Capelse politieke leven en die zal ik ook in Strijen met veel plezier onderhouden. En wie weet… Als Capelle over twaalf of zestien jaar op zoek is naar een nieuwe burgemeester……”

Aart-Jan Moerkerke is niet bang dat na het vertrek van de twee oprichters van Leefbaar Capelle een probleem binnen de partij ontstaat. “Wat Leefbaar Capelle betreft heb ik er alle vertrouwen in dat ze het ook zonder mij en straks zonder Ans kunnen. We hebben binnen de club sowieso de afspraak dat we na drie periodes de kans moeten geven aan nieuw bloed. Dat nieuwe bloed hebben we en we hebben nog een aantal ervaren ‘rotten’. Zonder uitzondering hebben ze allemaal het Leefbaargevoel en een grote inzet voor Capelle. Ik zie dus zowel de toekomst van Leefbaar Capelle als mijn persoonlijke toekomst in Strijen met heel veel vertrouwen tegemoet.”

20111222-150809.jpg

Bron: Dichtbij