Tweede supermarkt in Strijen haalbaar

6

Blij en tevreden over de haalbaarheid van een tweede supermarkt in Strijen. V.l.n.r.: B.C. Pluimer (HW Wonen), W.J.L.M. van Tilborg (gemeente Strijen); R. van Os (Aldi Vastgoed B.V.), B. Hooghwerff (P&G Hooghwerff B.V.) en C.B. de Man (Hoekse Waard Beheer B.V.).

De terugkeer van een tweede supermarkt in de gemeente Strijen komt steeds dichterbij. Woensdagmiddag, 21 december 2011, hebben de verschillende partijen hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

De afgelopen maanden is intensief gewerkt aan nieuwbouwplannen om op de voormalige schoollocatie De Striene een tweede supermarkt te realiseren. De ondertekening betekent concreet dat de gemaakte plannen nu verder uitgewerkt gaan worden. De overeenkomst werd gesloten tussen de nieuwe discounter Aldi, eigenaar van een gedeelte van de locatie Hoeksche Waard Beheer, aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff, Stichting HW Wonen en de gemeente Strijen.

Na het vertrek van de C1000-supermarkt, begin 2011, bestond er enige tijd onzekerheid over de vraag waar zich een tweede supermarkt in het dorp zou kunnen vestigen. De gemeente sprak met meerdere marktpartijen, waaronder de Aldi-organisatie. De discussie bracht de woningcorporatie HW Wonen, de bedrijven Hoeksche Waard Beheer en P&G Hooghwerff op het idee om op de locatie De Striene een supermarkt en enkele appartementen te realiseren. Deze partijen, de Aldi en de gemeente hebben de afgelopen maanden de haalbaarheid ter plekke onderzocht.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst spreken de betrokken partijen het vertrouwen uit, dat de realisering van een tweede supermarkt met appartementen op locatie De Striene haalbaar is.

Bron: Gemeente Strijen