Jaarwisseling in goede sfeer en zonder grote incidenten verlopen

7

Dordrecht, 01-01-2012 • De jaarwisseling is in de regio Zuid-Holland-Zuid relatief rustig verlopen. Tussen 00.00 uur en 06.30 uur kwamen 400 meldingen binnen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale van politie, brandweer en GGD. De hulpdiensten werden vooral gealarmeerd voor brandjes in containers en kleine vreugdevuren en handhaving van de openbare orde. 

De politie hield tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 07.00 uur in totaal 32 mensen aan voor onder andere openlijke geweldpleging, het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, het niet voldoen aan een bevel of vordering, mishandeling en openbare dronkenschap. Aan het begin van de avond was het even onrustig in Dordrecht. Nadat de politie de-escalerend was opgetreden keerde de rust snel weer terug. Op een aantal plekken was extra politie op de been, zodat opkomende ongeregeldheden direct in de kiem gesmoord konden worden.

Incidenten
Een greep uit de incidenten en aanhoudingen. Op 31 december werden overdag 5 personen aangehouden voor het in bezit hebben of afsteken van illegaal vuurwerk. Ook werd in de regio bij meerdere personen een hoeveelheid illegaal voorwerk in beslag genomen.

Aan het dak van een woning aan De Beemd in Hendrik-Ido-Ambacht ontstond na middernacht brand door een vuurpijl die onder het dak geschoten was. Het vuur was door de brandweer snel geblust. In Heinenoord rukte de brandweer uit met een tankautospuit vanwege twee oude caravans die in brand waren gestoken. In Oud-Alblas kwam de brandweer ter plaatse, nadat enkele tractorbanden in brand waren gestoken. Een nabijgelegen café werd aan het begin van de ochtend op last van de politie gesloten.

Een 27-jarige man uit Alblasserdam en een 32-jarige man uit Dordrecht werden aangehouden aan de Voorstraat in Dordrecht, toen zij (vermoedelijk illegaal) vuurwerk in een portiek en vuilnisbakken gooiden. Twee jongens uit Dordrecht (16 en 17 jaar) werden aangehouden op het Statenplein in Dordrecht, toen een van hen een prullenbak vernielde met vuurwerk, terwijl de ander het filmde. Een 20-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden nadat hij door beveiligingspersoneel uit een sporthal gezet werd waar een feest gaande was en zich verzette toen politieagenten hem van het terrein wegstuurden.

In Sliedrecht werd een 28-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat hij bij een elektronicazaak aan het Burgemeester Winklerplein een ruit vernield had. Een 18-jarige man uit Mijnsheerenland werd aangehouden in Oud-Beijerland, nadat hij een politieagent een elleboogstoot in het gezicht gaf toen deze de man van het feestterrein aan het Vierwiekenplein wegstuurde.

Bron: Politie Zuid Holland Zuid


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.