Vuurwerkschade gemeente Strijen

6

Een opgeblazen vuilnisbak.

De schade die is aangericht door vuurwerk rond de jaarwisseling, bedraagt in de gemeente Strijen 3.200 euro.

Dat is het bedrag dat de buitendienst van de gemeente voorlopig heeft becijferd.

De buitendienst van de gemeente Strijen was de afgelopen dagen volop in de weer om alle schadegevallen in beeld te krijgen. Het waren vooral verkeersborden (12) en afvalbakken (5) die het moesten ontgelden. Maar ook een picknicktafel aan de Boomgaard en een voetgangersbrug in de wijk Land van Essche II werden moedwillig gesloopt met behulp van vuurwerk.

Twitter
De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen. In samenwerking met de politie probeert de gemeente Strijen de daders te achterhalen. Om vervolgens de kosten bij de vernielers te verhalen. In ieder geval bij één geval is er goede hoop op succes. Die vandalen waren namelijk zo onverstandig hun vernielactie via Twitter wereldkundig te maken en de redactie van Strijen.info kwam hier achter en melde dit bij de gemeente.

Vorig jaar was de totale vuurwerkschade in Strijen 4.600 euro.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.