Kaz Kromwijk uitblinker in spannende Hoeksche Waardse derby

72

Strijen – Met enkele katachtige reakties hield Strijens’ doelman Kaz Kromwijk zijn doel schoon van de Strijense Technische Unie equipe in de van de eerste tot de laatste minuut boeiende, sportieve derby met 2 vol inzet strijdende elftallen en scheidsrechter Groenendijk uit Sommelsdijk die de wedstrijd prima aanvoelde.  Bij Strijen stonden vanaf het beginsignaal 11 Strijense jongens aan de basis en op de bank de reeds 90 minuten in het tweede elftal gespeeld hebbende Sam van Duuren,  Gerard Oudijk en Thomas Zwartbol.

Reeds in de 2e minuut kreeg Dion van Kralingen een unieke mogelijkheid de kanaries op voorsprong te zetten; vrij voor keeper Thijs Botterhuis ging hij niet voor eigen succes maar legde de bal breed op Kosta de Wit, maar dit deed hij iets te scherp waardoor de Strijense spits net niet bij de bal kon om doeltreffend af te ronden. In de 5eminuut was het Strijens’ keeper Kaz Kromwijk die met een prima reactie op de inzet van de energieke Binnenmaas spits Daan Leggedoor toonde waar hij wekelijks met zijn trainer Jan Barendregt op het trainingsveld staat. Reeds snel moesten de met hamstring perikelen tobbende Desi Sanderse en Aaron Peres  Maria gewisseld worden, waardoor de van een blessure terugkomende Jeilli Moreno en Sam van Duuren hun plaatsen innamen. Strijen was weer dicht bij een voorsprong toen Dion van Kralingen na enkele tegenstanders zijn hielen te hebben laten zien spits Kosta de Wit aanspeelde, die een teenlengte tekort kwam om te scoren, waarna Kaz Kromwijk via twee spectaculaire reddingen ervoor zorgde dat de ruststand met een gelijke stand aanbrak.

 

Na de rust een zelfde spelbeeld als ervoor. De aalvlugge Dion van Kralingen stoomde op richting het Binnenmaas doel, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit en zorgde goed uitkomen van Thijs Botterhuis  ervoor dat de bal in het zijnet belandde. Ook Strijens’ talent Kay Berghout liet zich gelden door na enkele tegenstanders uitgespeeld te hebben de bal richting de kruising krulde, maar keeper Thijs Botterhuis toonde met een prima redding dat de beide keepers een hoofdrol vervulden. In de slotfase leek Binnenmaas toch nog de winst binnen te halen, maar na een katachtige reactie op de kopbal naar de uiterste hoek van Daan Leggedoor tikte Kromwijk de bal nog tot hoekschop. Ook Kosta de Wit vuurde nog een kopbal af na een voorzet van Romik van Driel, maar kon hieraan onvoldoende snelheid meegeven om het keeper Botterhuis moeilijk te maken.

 

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk zochten de moegestreden spelers de nieuwe kleedkamers van Strijen op, waar zij werden verwelkomd door Strijens’ mascotte Arie Kanarie, die voor aanvang van de wedstrijd de onthulling van het bord met de i.v.m. het 100-jarig bestaan aangemelde Eeuwige Kanaries openbaar maakte.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.