Waterhoogtes in de regio Strijen stijgen sneller

2

20120104-213854.jpg

Omdat de waterhoogtes in de regio sneller stijgen dan verwacht, zijn alle instanties momenteel in staat van de hoogste paraatheid.

Strijen

In de gemeente Strijen worden vooralsnog geen ernstige problemen verwacht. Wel houdt het waterschap overal rekening mee en wordt alles extra goed in de gaten gehouden. Met een aantal gezinnen, die buitendijks wonen, is inmiddels contact opgenomen. Zij zijn over de mogelijke hoogwaterstand geïnformeerd.

De Veiligheidsregio en Politie Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat en de waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland hebben woensdagmiddag, 4 januari 2011, overleg gehad over de te verwachte waterstanden in de regio. Hiertoe is besloten omdat de voorspelde waterhoogtes sneller stegen dan normaal.

Dijkbewaking

Waterschap Rivierenland meldde dat morgen enkele uren dijkbewaking wordt ingesteld in Groot-Ammers, Sliedrecht en Kinderdijk. In Hardinxveld-Giessendam wordt de dijk in de gaten gehouden vanwege werkzaamheden aan het dijklichaam. Op basis van de voorspelde waterstanden, zal enige hinder ontstaan in onder meer het buitendijkse gebied van Zwijndrecht (Veerplein e.o.), Hendrik-Ido-Ambacht (o.a. Veerweg, einde Grotenoord, Rozand en buitendijkse deel Veersedijk), Alblasserdam/Papendrecht (Polder Nieuwland) en Dordrecht (historische binnenstad).

Morgenochtend, donderdag 5 januari 2011, zijn nieuwe voorspellingen beschikbaar en wordt gekeken of maatregelen noodzakelijk zijn. Rijkswaterstaat laat weten dat voorspellingen, hoe nauwkeurig ook gemaakt, altijd fors kunnen afwijken. Afwijken van enkele tientallen centimeters tot een halve meter zijn voor de regio niet ongebruikelijk. Inwoners wordt geadviseerd de berichtgeving van onder meer de gemeente, de waterschappen en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid te volgen.

Bron:Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.