In beslag genomen duitse herder beet schapen dood.

6
De hond die vorige week een aantal schapen heeft doodgebeten bij Strijen is gevonden. Dat zegt de eigenaar van de dieren. De Duitse herder werd vrijdag al bij een buurtonderzoek in beslag genomen, omdat zijn poot overeenkwam met een pootafdruk in een weiland.

Na de aanhouding heeft de politie de hond laten braken. In het braaksel zaten stukken schapenwol. In de maag van de hond zitten mogelijk nog metalen plaatjes, die aan de oren van de schapen zaten. Een dierenarts onderzoekt de hond.

Slachtoffers

Elf schapen hebben de aanval van de hond niet overleefd. Ze stonden te grazen aan de Kooilandsedijk toen het beest toesloeg. Een aantal dieren is meteen gedood. Anderen waren zo gewond dat een dierenarts ze moest laten inslapen. Of de hond ook andere schapen in Strijen heeft doodgebeten, is nog niet duidelijk.

Weggelopen

De honden in het gebied moeten aangelijnd zijn. De Duitse herder was volgens de eigenaresse weggelopen. Wat er met de hond gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Burgemeester Van der Meer van Strijen bezoekt vanmiddag de gedupeerde boer van wie schapen zijn doodgebeten.

Bron: Rijnmond.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.