Echtpaar De Penning uit Strijen 65 jaar getrouwd

413
Echtpaar de Penning samen met Burgemeester van Hemmen - Foto Gemeente HW

Strijen – Op 6 september 65 jaar geleden stapten Jaap (91) en Riena (85) de Penning-Kruithof in het huwelijksbootje. Burgemeester Bram van Hemmen ging met een mooie bos bloemen onder de arm bij het echtpaar op visite om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met dit briljanten jubileum.

Jaap en Riena leerden elkaar kennen bij de vlasfabriek in Maasdam. Riena deed daar de administratie en Jaap werkte er als chauffeur. Jaap heeft tot ruim voorbij de pensioengerechtigde leeftijd gewerkt: tot zijn 70e was hij in dienst bij draineerbedrijf Barth in ‘s-Gravendeel. Riena heeft meerdere bietencampagnes meegedraaid bij de Suikerfabriek in Puttershoek. Daarnaast deed ze veel vrijwilligerswerk. Hiervoor kreeg ze in 2014 nog het waarderingsgeschenk De Trofee van gemeente Binnenmaas uitgereikt. Het echtpaar kreeg 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Ze hebben bijna 65 jaar in een woonark in Maasdam gewoond. Helaas moesten ze eind juli om gezondheidsredenen verhuizen naar een zorgwoning in Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.