Huub van der Meer levert voorzittershamer in.

100

20120228-230415.jpg

Met de overhandiging van een belangrijk stukje handgereedschap – de voorzittershamer – aan waarnemend raadsvoorzitter Willem Tuijnman, nam burgemeester Huub van der Meer hedenavond, dinsdag 28 februari 2012, officieel afscheid van de gemeente Strijen.

Na een waarnemersschap van een half jaar zat burgemeester Huub van der Meer dinsdagavond zijn laatste raadsvergadering voor. Hij kan zich nu volledig gaan richten op zijn taak als waarnemend burgemeester van de gemeente Oostflakkee, alwaar hij sinds 1 februari jongstleden al in dienst trad.

In de dankwoorden, na afloop van de vergadering van waarnemend raadsvoorzitter Willem Tuijnman en locoburgemeester Wilko van Tilborg, kwam geen enkel onvertogen woord voor. ,,Voor mij ben je de vierde burgemeester die ik meemaak in het college. Huub ik heb je in die korte tijd leren kennen als een fijn mens en een integere bestuurder. Iemand die humor zeer op prijs stelt en goed gemutst de dag door gaat. Ook iemand die tradities waardeert en de goede in stand weet te houden,” aldus Van Tilborg.

Hij overhandigde de scheidende burgervader vervolgens een fraaie vulpen. ,,Jij bent van mening dat een burgemeester zijn stukken met een vulpen moet ondertekenen. Nou, met Huub A punt verslijt je nogal eens een pen dachten wij. Vandaar namens de raad en het college een puntige vulpen voor de punt van Huub A punt van der Meer.”

100%
Ook Tuijnman roemde de gewezen maire van Strijen. ,,In plan Noord kunt u in ieder geval niet meer stuk. Daar is de waarderingsgraad voor jou 100%. Vooral vanwege je kordate optreden afgelopen winter toen bij een temperatuur van min tien Stedin de stroom uitschakelde in deze wijk. Jij klom hoogst persoonlijk in de telefoon en zorgde ervoor dat dit a la minuut werd teruggedraaid. Top. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf in Noord woon en niet van kou houd.”

Huub van der Meer gaf aan te hebben genoten van zijn korte periode in de gemeente Strijen. ,,Eigenlijk was het tekort, maar ik ben blij mijn steentje te hebben kunnen bijdragen. Vooral op het gebied van de samenwerking, mag ik toch voorzichtig concluderen dat dit vooruit is gegaan. Ik zou willen zeggen blijf daar vooral aan werken. Met zijn allen kom je nu eenmaal stukken verder dan in je eentje.”

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.