Let op: A29 Volkerakbrug bij Willemstad tot woensdag 7 april richting Rotterdam afgesloten vanwege slijtage aan het wegdek, daarna versmalde rijstroken

68

Tijdens werkzaamheden dit weekend aan de Volkerakbrug in de A29 bij Willemstad is er onverwacht slijtage aan het wegdek geconstateerd. Deze slijtage moet eerst hersteld worden voordat de geplande nieuwe asfaltlaag erover heen kan. Hierdoor blijft de Volkerakbrug richting Rotterdam tot woensdagmorgen 7 april 05.00 uur afgesloten. De A29 is afgesloten tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein, in de richting van Rotterdam. Het wegverkeer moet rekening houden met maximaal dertig minuten extra reistijd. Vanaf 7 april 05.00 uur zijn er tot nader orde twee versmalde rijstroken beschikbaar en kan verkeer er met een snelheidsbeperking van 70 km per uur overheen.

De parallelbaan van de A29 over de Volkerakbrug (Sluispad Noord) is vanaf morgen ochtend maandag 5 april 05.00 uur wel open voor de hulpdiensten,voetgangers en fietsers.

Omleidingen wegverkeer

Vanuit Bergen op Zoom
Verkeer richting Rotterdam op de A4 via de A59 en A17 naar de A16.

Vanuit Fijnaart – Heijningen – Dinteloord
Verkeer richting Goeree-Overflakkee of de zuidzijde van de Hoeksche Waard op de A59 via de A4, N257 en de N59.

Vanuit Burgh-Haamstede – Zierikzee 
Verkeer richting Rotterdam op de N256 wordt geadviseerd via de N57 en de A15 te rijden.
Verkeer richting Willemstad wordt kan via de A59, afrit 24 (Fijnaart) en de Stadsedijk rijden.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Stremmingen scheepvaart  

Bij de Volkeraksluizen ondervindt de scheepvaart geen hinder van de afsluiting van de brug.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.