Nieuw plan SOHW Landschapsbeheerplan gereed

27

HOEKSCHE WAARD – In nauwe samenwerking met Groenbeheer Hoeksche Waard, Waterschap Hollandse Delta en LTO-Noord, Hoekschewaards Landschap, Rietgors, Erfgoedkoepel HW en H-Wodka is het nieuwe Landschapsbeheerplan door SOHW opgesteld.

Het plan biedt een overzicht van alle natuur- en landschapselementen en de bijbehorende beheermaatregelen, in relatie met biodiversiteit, cultuurhistorie, beleving en recreatie. Overheden en maatschappelijke organisaties in de Hoeksche Waard werken al jaren intensief samen aan de kwaliteitsverbetering van het Nationaal Landschap. Projecten als agroranden, akkerbouw in Groen & Blauw en het Vlietproject getuigen hiervan. “Ondanks alle bezuinigingen zou het hiermee lukken om de financiering van het natuur- en landschapsbeheer veilig te stellen”, licht Hans Flieringa toe, voorzitter portefeuillehouderoverleg. Flieringa is “trots op de extra ruimte die dit biedt voor duurzame ontwikkeling. Niet alle taken kunnen er snel komen, met het plan kunnen we wel prioriteiten en keuzes maken. En de samenwerking is de beste garantie dat de kernwaarden voor alle bewoners én bezoekers behouden blijven”.

Het plan is te lezen op www.sohw.org de site van het SOHW, het samenwerkingsorgaan van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard.

Bron: Het Kompas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.