Heinenoordtunnel (A29) weer open voor vrachtverkeer.

0

Werkzaamheden verlopen voorspoedig

De Heinenoordtunnel (A29) richting Rotterdam is na ruim een week weer open voor vrachtverkeer. Hiermee kan al het verkeer weer gebruik maken van de tunnel.

De reparatie van de brandblusleiding is voltooid en de beschermende wand opnieuw bevestigd. Hierdoor kan vrachtverkeer weer veilig door de tunnel. Het openstellen van de tunnel is sneller dan verwacht door het inzetten van veel mankracht en een spoedig verloop van het werk.De borden die de omleidingsroutes aangeven worden overal verwijderd. Voor al het verkeer geldt in de tunnel weer de normale maximum snelheid van 100 km/uur.

Alle 85 koppelingen in de brandblusleiding van de tunnel zijn vervangen door nieuwe, om de lekkage definitief te stoppen. Om de reparatie uit te kunnen voeren is de beschermende wand, die voor de brandblusleiding zat, eerst weggehaald.

Na het vervangen van de koppelingen is deze opnieuw bevestigd. Nu de brandblusleiding weer intact is en de beschermende wand weer op orde, kunnen vrachtwagenchauffeurs weer veilig door de tunnel.

Afrondende werkzaamheden

Het werk in de tunnel is nog niet helemaal klaar. In de komende één á twee nachten voert Rijkswaterstaat nog afrondende werkzaamheden uit in beide tunnelbuizen. Deze werkzaamheden hebben geen effect op de veiligheid van het verkeer en de tunnel.Gedurende de werkzaamheden is er voor het verkeer zowel richting Rotterdam als richting Roosendaal/Zierikzee tussen 20.00 en 05.00 uur één rijstrook beschikbaar en geldt er een maximum snelheid van 70 km/uur. Vrachtverkeer kan ook tijdens deze werkzaamheden gewoon gebruik maken van de tunnel.

Lekkage

Een laag water in de Heinenoordtunnel veroorzaakte dinsdagmiddag 6 maart vertraging voor verkeer op de A29 richting Rotterdam. Uit nader onderzoek bleek dat er sprake was van een lekkage in de brandblusleiding. Daarop werden er uit voorzorg diverse veiligheidsmaatregelen getroffen, waaronder het instellen van een verbod voor vrachtwagens.Vanaf 8 maart 24.00 uur kon de buis richting het Zuiden weer open voor vrachtverkeer. In de buis richting Rotterdam is in de nacht van vrijdag 9 maart gestart met het vervangen van alle koppelingen. Nu kan ook deze buis weer veilig open voor vrachtverkeer.

Meer informatie

Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur).

Persbericht Rijkswaterstaat