Kroegentocht voor ouders

9

Kroegentocht voor ouders.

De kranten staan vol met berichten over comazuipen, drugsgebruik en geweld waar jongeren in de uitgaanswereld mee worden geconfronteerd.

Bij veel ouders leidt dit tot ongerustheid. Maar is uitgaan echt zo gevaarlijk voor uitgaande jongeren? Hoe reëel is de bezorgdheid van ouders? Om ouders hierover te informeren en ter plekke een duidelijk beeld te geven, organiseren het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je Toekomst?! en de gemeenten in de Hoeksche Waard op 11 april een kroegentocht voor ouders in het centrum van Oud-Beijerland.

Tijdens een rondgang langs drie horecagelegenheden in Oud-Beijerland worden ouders geïnformeerd over uitgaan in relatie tot veiligheid, alcohol en andere genotmiddelen. Het programma duurt ongeveer 2,5 uur. Ouders zijn een belangrijke doelgroep voor ouders voor Verzuip jij je Toekomst?!. Zij hebben een grote invloed op het drinkgedrag van hun kind. Zo is er een nauwe samenhang tussen het drinken met ouders en het drinken met vrienden. Naarmate jongeren vaker met hun ouders drinken, doen zij dat ook vaker met hun vrienden.

Programma
Het programma ziet er, samenvattend, als volgt uit:

  • 19.15 uur Inloop in Moods
  • 19.30 – 20.00 uur Welkomstwoord door burgemeester Tigelaar en korte toelichting op het programma
  • 20.00 – 21.30 uur Oudergroepen rouleren langs uitgaansgelegenheden
  • 21.30 – 22.00 uur Gezamenlijk napraten en afsluiten

Aanmelden
Alle ouders van 13-18 jarigen zijn van harte welkom om zich in te schrijven. Bent u geïnteresseerd in deze kroegentocht en heeft u een zoon of dochter die (binnenkort) op stap gaat? Dan kunt u zich vóór 31 maart aanmelden door een mail te sturen naar mevrouw Janssen via het volgende mailadres: bjanssen@ggdzhz.nl. Ook kunt u bellen naar 078-770 3377. Maximaal 75 ouders kunnen aan het programma deelnemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De ouders ontvangen uiterlijk een week van te voren een bevestiging voor deelname. Mocht u vragen hebben, dan kunt u mailen naar bjanssen@ggdzhz.nl of bellen naar 078-770 3377.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.