Rabojongerenraad en Rotaract steken de handen uit de mouwen tijdens NL DOET op De Peerdegaerdt!

5

Strijen, 20 maart 2012 – NL DOET leeft! Dit blijkt wel uit de vele mensen die zich door heel Nederland hebben ingezet om van NL DOET een succes te maken. In totaal hebben ongeveer 300.000 vrijwilligers deelgenomen aan NL DOET. Ook op Landgoed De Peerdegaerdt was NL Doet een groot succes, waar zowel de Rabojongerenraad als Rotaract hun steentje bij hebben gedragen!

NL Doet op De Peerdegaerdt

Twee groepen, de Rabojongerenraad en Rotaract, hebben tezamen met de vaste vrijwilligers van de Peerdegaerdt op zaterdag 17 maart de handen uit de mouwen gestoken om De Peerdegaerdt zomerklaar te maken. Naast de bijdrage uit het Oranjefonds voor de aanschaf van diverse materialen voor deze dag, heeft ook Intratuin Numansdorp plantmateriaal ter beschikking gesteld. Alle inspanningen tezamen hebben uiteindelijk tot een schitterend resultaat geleid.

Verslag van de dag

Alvorens iedereen welkom te heten onder het genot van een heerlijk kopje koffie, moest eerst een auto van een van de deelnemers bevrijd worden. Deze bleek namelijk niet opgewassen te zijn tegen de Hoekse Waardse klei. Nadat deze eerste klus geklaard was, begonnen de deelnemers vol enthousiasme aan het werk op De Peerdegaerdt, waar het de hele dag fris was, maar wel droog bleef.

De leden van de Rabojongerenraad hadden het opknappen van de rozentuin en het herstellen van diverse borders op de agenda staan. De rozenstruiken zijn teruggesnoeid en de borders met lavendel zijn vernieuwd. Daarnaast zijn diverse borders op De Peerdegaerdt van nieuwe planten voorzien. Het eindresultaat is een duidelijk verschil met hoe de rozentuin en de borders er eerst bij lagen.

Rotaract had de aanplant van nieuwe hoogstamfruitbomen als klus geclaimd, waarbij met name de jonge bomen die voorgaande jaren niet waren aangeslagen zijn vervangen. De leden van de Rotaract kregen tegelijk meer informatie over de boomgaard en de diverse snoeimethodes. Iedereen had de vaart er goed inzitten en vlak na de lunch kon deze klus al afgerond worden.

“In 2013 zal De Peerdegaerdt zeker weer van de partij zijn tijdens NL DOET, deze dagen zijn een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Dat was dit jaar ook weer duidelijk te zien, we zijn erg enthousiast over het eindresultaat met deze twee leuke groepen!” vertelt Hèlen Sturm van Landgoed de Peerdegaerdt.

Op www.peerdegaerdt.nl zijn inmiddels foto’s en filmpjes van de vrijwilligers in actie tijdens NL DOET op De Peerdegaerdt te zien.

Persbericht en foto’s van Stichting Landgoed De Peerdegaerdt


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.