Workshop voor ouders over kinderen en cyberpesten op 3 april

3

Wij brengen de workshop voor ouders over kinderen en cyberpesten onder de aandacht. Deze workshop helpt cyberpesten voorkomen, herkennen en helpt passend ingrijpen. Op 3 april zijn er nog een aantal stoelen vrij!

Uit cijfers blijkt dat ouders het probleem onderschatten of te weinig weten van de problematiek. Bijna een kwart van de groep 8-ers is regelmatig slachtoffer van cyberpesten. Het gaat over het sturen en ontvangen van anonieme dreigmailtjes, foto’s van elkaar online zetten, wachtwoorden stelen. Door pesters wordt dit vaak als grap gezien.
50 % van de pesters komt in aanraking met vandalisme, criminele activiteiten. Gepeste kinderen hebben een grotere kans op depressie en lichamelijke klachten die voortkomen uit de stress van het pesten.

In de workshop wordt gezocht naar een passende aanpak voor ouders van kinderen die pesten, gepest worden of die weten van pesten.

Meer info en aanmelden kan door hier  te klikken

Ingestuurd persbericht van Puur Menselijk


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.