Hoekschewaards Landschap houdt open huis

4

Op zaterdag 28 april 2012 van 13.00 tot 17.00 uur houdt Hoekschewaards Landschap (HWL) open huis in het Nationaal Landschap Centrum aan de Veerweg 1c te Numansdorp. HWL-vrijwilligers vertellen over hun werk.

Hoekschewaards Landschap drijft op vrijwilligers. Zo’n 400 vrijwillige medewerkers voeren de meest uiteenlopende werkzaamheden uit en met z’n allen zorgen ze ervoor dat natuur en landschap in de Hoeksche Waard een stem hebben. Dagelijks zijn ze in de weer om natuur en landschap in de streek te onderhouden, te beschermen en te promoten. Tijdens het open huis aanstaande zaterdag vertellen ze over hun werk.

Het HWL werk wordt middels een informatiemarkt voor het voetlicht gebracht. Op deze markt presenteren de 7 afdelingen van HWL zich. Er is informatie over vogels, vlinders, fotografie, cursussen, boombeheer, natuurterreinen etc.

Om 13.00 uur wordt de nieuwe zaal in het Nationaal Landschap Centrum officieel geopend door burgemeester Luteijn van Cromstrijen. In deze zaal is een prachtig gerestaureerd glas in lood tafereel aangebracht. Dit verbeeldt de stichting van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen in 1492. Aansluitend is er een presentatie van Dick Holster over wonen en werken in de Ambachtsheerlijkheid.

Om 14.00 uur is er een presentatie van Ingeborg Holster over ons levend erfgoed in de vorm van oude schapenrassen. Hierbij staat de Schoonebeeker centraal. HWL heeft een kleine kudde van dit ras en helpt hiermee mee om het ras in stand te houden.

Om 15.00 uur is er een presentatie van de werkgroep Milieu en planologie. Hierbij zal het vooral gaan om de ruimtelijke ontwikkeling van de streek.

Veel mensen zijn actief binnen Hoekschewaards Landschap, maar er is altijd meer werk dan mogelijkheden. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom. Op de open dag kunnen zij zich orienteren op het werk van HWL en de mogelijkheden van scholing.

Iedereen is welkom. Toegang, koffie, thee en voor de kinderen limonade zijn gratis.

Dit is een bericht van het Hoekschewaards Landschap


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.