Marijn Roelof viert rentree met Strijense treffer

33

Na een jaar blessureleed met een operatie aan de kruisbanden, gevolgd door intensieve behandeling en keiharde trainingsarbeid gunde Strijen-trainer Geert Meijer zijn pupil een invalbeurt tegen zijn oude ploeg SHO. Hij betaalde dit gebaar volledig terug door in de 80e minuut Strijen naast SHO te schieten, waardoor het in de slotfase van de Hoeksche Waardse derby nog ongemeen spannend werd. SHO had aan 1 punt voldoende om zich tot kampioen te laten kronen. Andere invaller Dennis Barendregt was zelfs dichtbij de 1-2, maar werd teruggevlagd en gefloten wegens vermeend buitenspel.

In een geweldige entourage betraden de beide elftallen – begeleid door de F-pupillen van SHO en Strijen – het veld. In de eerste helft was het vooral scheidsrechter Roozeboom die de aandacht voor zich opeiste door aan Strijen enkele gele kaarten te geven wegens te weinig afstand houden, praten en een blessurebehandeling van hem, nadat SHO-aanvoerder Kees Nobel hem ongelukkig raakte; een zware charge op Sven Post werd met de mantel der liefde bedekt door slechts een gele kaart te geven in de overigens zeer sportieve derby. Jan Jaspers werd in de 30e minuut door Geert Bakker – prima bewaakt door Justin de Man -in de gelegenheid gesteld de score te openen; vrij voor de weer sterke keeper Dominique van Duijn miste hij jammerlijk. Op slag van rust had een afstandskogel van de wederom prima acterende Nils Fortuin beter lot verdiend; Rogier Schomaker pareerde de bal en de hierop volgende lob van Ramon Barendregt kon de lange SHO-keeper onderscheppen.

In de 50e minuut kwam SHO op voorsprong: de voorzet van Geert Bakker werd doorgekopt naar Jan Jaspers, die nu niet faalde en de Kikkershoek in extase bracht. Strijen nam hierna extra risico’s en zette SHO onder druk. Sven Post was enkele malen dichtbij een huldiging: eerst wist Schomaker zijn inzet tot corner te verwerken en vervolgens kwam de lat de SHO-ers te hulp. In de 80e minuut brak het moment van Marijn Roelof aan. Nadat Schomaker eerst de inzet van broer Jeroen terug in het veld bokste, bleek hij kansloos tegen zijn rebound. Vervolgens zorgde de Strijense luchtmacht nog voor hachelijke momenten voor het SHO-doel en waren Geert Bakker en Steven van Vliet -in de slotfase met kramp uitgevallen na een niet door scheidsrechter Roozeboom toegestane blessurebehandeling, waardoor de emoties nog even onnodig opliepen – met snelle counters nog gevaarlijk en bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend. Na het verlossende eindsignaal brandde het feest in Oud-Beijerland los en gaat Strijen zich opmaken voor de nacompetitie.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.