Een brandveilig EK

9
REGIO –  Een (brand)veilig EK Het EK voetbal komt dichterbij. Langzaam beginnen huizen en straten oranje te kleuren als steunbetuiging aan het Nederlands Elftal. Juist in deze periode vraagt de brandweer aan burgers en ondernemers om de brandveiligheid goed in de gaten te houden.
Brandveilige versiering
Brandbare versiering heeft invloed op een snelle branduitbreiding en rookontwikkeling in uw woning. Er is veel brandonveilige versiering op de markt. Het is eenvoudig te zien welke materialen veilig zijn en welke niet. Lees tijdens de aankoop de productspecificaties met betrekking tot de brandveiligheid.

Indien u niet zeker bent van een brandveilig product vraag dan de verkoper naar het bijbehorende certificaat. Versieringen moeten minimaal 50 centimeter verwijderd zijn van spotjes en andere apparaten, waarvan de oppervlaktetemperatuur kan
oplopen. Dus ook van de televisie.

Straatversiering
Gezellig, al die versierde straten en buurten. Houdt alleen wel rekening met de bereikbaarheid van uw straat of buurt. Denk hierbij aan het verkeer zoals de vrachtwagens, de bussen en de voertuigen van de hulpdiensten (bv ambulance en brandweer).
Een eenvoudige regel bij het versieren van de ‘openbare weg’ is dat versieringen boven de openbare weg hoger moeten hangen dan 4,2 meter.

Ondernemers
Brandweer Zuid-Holland Zuid attendeert iedereen, die met het EK iets organiseert, op zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Brandweer Zuid-Holland Zuid roept ondernemers op om bij hun ideeën en bestellingen voor het EK voetbal rekening te houden met algemeen geldende brandveiligheidsregels voor versiering en inrichting.

Vele ondernemers in onze regio ontvangen een brief van de brandweer met praktische brandveiligheidstips.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.