Gevraagd appelplukkers – 21 tm. 25 oktober

31

appel_gatsedijkAan de Gatsedijk nr. 31 in Maasdam is een prachtige oude boomgaard die eigendom is van Dhr. Noordermeer. Er staan zo’n 250 bomen van wel 20 verschillende oude appel rassen!  Dhr. Noordermeer is 83 jaar en plukt zelf niet meer.Een buurman doet dat voor hem. Het HWL wil hem helpen zodat zijn boomgaard in goede staat blijft. In ruil daarvoor zal het HWL het valfruit van goede kwaliteit en een deel van pluk gebruiken om sap te maken.

Graag doen wij van maandag 21 oktober tm. vrijdag 25 oktober (volgende week dus!) een beroep op jullie om te helpen bij het plukken en rapen van het fruit. De bomen zijn makkelijker te plukken dan aan de Ritselaarsdijk.Op zaterdag de 26e komt de pers. Deze staat dan bij boer Stoffel aan de Ritselaarsdijk Het fruit zal daar dus naartoe worden vervoerd.  Voor ladders, plukstokken, kisten enz. enz. wordt gezorgd, maar heb je eigen materiaal, breng dat dan mee.

Genieten van deze mooie omgeving?!  Kom dan een paar uurtjes, ochtend / middag, dagen helpen! Het is fijn als we ongeveer weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Laat even weten wanneer je denkt te komen via g.cage@planet.nl of 078 – 674 3260.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.