Feestelijke opening BoekStart in de Kinderopvang

7

Schermafbeelding 2014-01-13 om 20.58.20Hoeksche Waard – Voorlezen met baby’s. Speciaal daarvoor komt de populaire prentenboekenschrijfster Mylo Freeman naar de Hoeksche Waard. Een feestelijk aftrap voor Boekstart in de kinderopvang.

Voorlezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Onderzoek toont aan dat kinderen die worden voorgelezen een grotere woordenschat hebben, beter leren lezen en later betere leerresultaten op school behalen. Daarom biedt De Bibliotheek Hoeksche Waard speciaal voor de kleinste kinderen Boekstart, een voorleestraject voor kinderen vanaf nul jaar.

Eerder dit jaar tekende de bibliotheek een samenwerkingsovereenkomst met drie kinderopvangorganisaties op vier locaties in de Hoeksche Waard. De dagverblijven hebben een Boekstartmeubeltje en boekjes en de medewerkers hebben een workshop Interactief voorlezen gekregen.

Om dit te vieren zal de geliefde schrijfster van prentenboeken Mylo Freeman het Boekstart voorleesproject feestelijk openen. Op 27 januari gaat zij voorlezen bij COKD in Puttershoek, Kivido in Oud-Beijerland. Op 30 januari is zij te gast bij SKOC in Numansdorp en Klaaswaal. Succes is verzekerd, want Mylo Freeman is onder meer de schrijfster van de populaire prenten boeken van Prinses Arabella, waar veel kinderen dol op zijn.

Ter ondersteuning van Boekstart zijn er voor  jonge ouders workshops Babygebaren in de bibliotheek. Door gesproken taal te ondersteunen met gebaren hebben kinderen als baby al de mogelijkheid om met anderen te communiceren. Tijdens deze workshop verzorgt Brechje Koster, docent baby- en kindergebarentaal, een vrolijk en actief programma voor ouders én kinderen vanaf zes maanden.

De toegang voor de workshop Babygebaren is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of aan de balie van de bibliotheek.

  • 1 februari 10.30 – 11.00 in Bibliotheek Oud-Bejerland
  • 12 februari 14.30 uur tot 15.00 uur in Bibliotheek Puttershoek
  • 16 april 10.00 uur tot 10.30 uur in Bibliotheek Strijen

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.