Doe ‘goed’ met HoekschGoed…

0
Hoekschgoed
Hoekschgoed
Hoekschgoed

Begin april 2014 ben ik, Annette de Heus gestart met HoekschGoed. Via mijn website www.hoekschgoed.nl bemiddel ik in de verkoop van uw tweedehands goederen in de Hoeksche Waard. Daarbij werk ik volgens het motto ‘Doe goed met HoekschGoed’. Doe goed voor jezelf, een ander, de maatschappij/het milieu en/of een Goed Doel.

Periodiek publiceert Strijen.info een redactioneel stukje over ‘een goed’ van HoekschGoed.

De Gazelle fiets….  Van Repair Cafe tot Voedselbank!

Mijn vader is iedere vierde zaterdag van de maand te vinden in jongerencentrum ‘de Klep’ in Strijen. Gezien zijn leeftijd van 78 jaar niet echt een  logische plek zou u denken….? Mijn vader is vrijwilliger voor het Repair Café welke daar onderkomen vindt! 😉 Een zeer goed initiatief waarbij vrijwilligers helpen met het repareren van goederen in en rondom het huis die niet meer goed functioneren. Met elkaar proberen zij deze goederen weer een nieuw leven te geven. Meer weten? Neem eens een kijkje op www.repaircafe.nl.

Zaterdag 22 maart 2014 tijdens de Voorjaars Markt in Strijen gaf mijn vader flyers uit namens het Repair Café  en kwam in gesprek met een meneer uit Strijen. Deze meneer gaf aan nog een goede tweedehands fiets te hebben, waarvan de achterband lek was. De band zou in ieder geval gerepareerd moeten worden, maar eigenlijk was de fiets voor hem overbodig geworden. Hij wilde er heel graag iemand anders een plezier mee doen. Mijn vader wees hem vervolgens op het bestaan van HoekschGoed en de mogelijkheden om zo ‘iets goeds te doen’.

De fiets heb ik kort daarna opgehaald en samen met mijn vader een nieuwe binnenband aangebracht. Op www.hoekschgoed.nl geplaatst en de fiets is binnen en week verkocht! De eigenaar vertelde mij dat hij graag wilde dat zijn opbrengst ten goede zou komen aan een Goed Doel en hij koos hiervoor de Voedselbank Oud-Beijerland.

Flyeren voor Repair-Cafe Strijen leverde dus een fiets met een lekke band op die, na reparatie (door vrijwilliger Repair Cafe) via HoekschGoed is verkocht en waarvan het opbrengstdeel van de eigenaar naar de Voedselbank Oud-Beijerland gaat! Met elkaar hebben wij dit gerealiseerd en met recht kunnen wij hier spreken van ‘Doe goed met HoekschGoed’….!

Heeft u ook nog spullen thuis die u zelf niet meer gebruikt en waarmee u iets goeds wil doen? Voor uzelf, een ander of misschien ook het Goede Doel? Neemt u dan contact op met mij via info@hoekschgoed.nl of bel 06-19293011. Of kijk op www.hoekschgoed.nl welke soorten goederen er zoal worden aangeboden.

Wie weet? Misschien staat uw ‘goed’ binnenkort in deze rubriek?

Tot volgende keer!

Groet,
Annette de Heus

annet

hoeksch