Uw ‘oude’ grenen meubelen voor een nieuwe lamp….

88

Photo Collage Maker_0tZXdEDoe ‘goed’ met HoekschGoed…

Begin april 2014 ben ik, Annette de Heus gestart met HoekschGoed. Via mijn website www.hoekschgoed.nl bemiddel ik in de verkoop van uw tweedehands goederen in de Hoeksche Waard. Daarbij werk ik volgens het motto ‘Doe goed met HoekschGoed’. Doe goed voor jezelf, een ander, de maatschappij/het milieu en/of een Goed Doel.

Periodiek publiceert Strijen.info een redactioneel stukje over HoekschGoed.

Uw ‘oude’ grenen meubelen voor een nieuwe lamp….

Ik ben nu ongeveer 4 weken “live” met mijn website www.hoekschgoed.nl. De afgelopen weken stonden voornamelijk in het teken van bekendheid creëren voor en rondom HoekschGoed. Hiervoor heb ik o.a. affiches opgehangen bij de lokale supermarkten, in Strijen huis aan huis een flyer bezorgd maar ook berichten geplaatst op Facebook en Twitter.

Het resultaat mocht er zijn!

Ik heb enorm veel leuke reacties van mensen mogen ontvangen over HoekschGoed. Ook heb ik in de afgelopen weken zeer leuke gebruikte goederen in ontvangst genomen om te verkopen. (Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.hoekschgoed.nl!) Mijn enthousiasme groeit en groeit en ik krijg ook ongelooflijk veel energie van de contacten, verhalen en goede bedoelingen van mensen!

Uw eigen reden en doel voor verkoop via HoekschGoed….

Wel is er nog wel eens verwarring bij mensen over het concept van HoekschGoed. “Mijn opbrengst van mijn goederen wordt toch gedoneerd aan een Goed Doel?” Ja, maar alleen als u dat wilt. Immers, u als aanbieder bepaalt vooraf zelf waar uw opbrengst na verkoop aan ten goede komt.

En dat is ook het unieke aan het concept van HoekschGoed!
U bepaalt zelf met welk doel u uw gebruikte goederen wilt verkopen.

Leuk om hierbij te constateren is dat een ieder zo zijn eigen redenen heeft voor het inleveren en verkopen van hun gebruikte goederen. Sommigen vinden het fijn dat zij weer ruimte in huis krijgen. Anderen ‘sparen’ bijvoorbeeld voor iets nieuws als een lamp of tuinmeubelen. Ook wordt er gespaard voor een leuk uitstapje of vakantie. Deze mensen zien het inleveren van hun ‘oude’ spullen voor verkoop via HoekschGoed als interessante investering hiervoor.

U kunt dus zelf uw eigen doel voor uw opbrengst bedenken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De ‘oude’ grenen salon- en eettafel plus stoelen worden ingeleverd om een nieuwe lamp te kopen.
  • (Strip)Boeken en (te kleine) kleding worden ingeleverd voor de ‘sponsoring’ van de kosten voor het jaarlijkse schoolreisje.
  • Te kleine voetbalschoenen worden ingeleverd als bijdrage aan nieuwe voetbalschoenen.
  • Etcetera….

Met elkaar kunt u meer!

Overigens is het uiteraard ook mogelijk om met elkaar een dergelijk initiatief op te zetten. Met elkaar kunt u altijd meer realiseren dan als individu. Zie de verenigingsgedachte ‘samen zijn wij sterk’.

Als voorbeelden voor de opbrengsten:

  • De pupillen van de plaatselijke sportvereniging enthousiasmeren familie, vrienden en bekenden om hun gebruikte goederen in te leveren met als doel (een deel van) de sponsoring van het jaarlijkse sportkamp. Of misschien wel een bijdrage in de kosten van de benodigde nieuwe ballen?
  • De leden van de muziekvereniging leveren met elkaar hun gebruikte goederen in voor het bekostigen van de reis-en verblijfkosten van hun jaarlijkse optreden in het buitenland.

HoekschGoed biedt u dus ook de helpende hand voor uw nieuwe goederen of (bijdrage in) sponsoring van het jaarlijkse uitje van de vereniging. Maar mogelijk weet u nog een veel betere bestemming…?!

Ik hoop u binnenkort meer te kunnen vertellen over de leuke initiatieven die hiertoe tot stand zijn gekomen!

Tot de volgende keer! 

Groet,
Annette de Heus

foto Annette

Hoekschgoed
Bemiddeling in verkoop van uw tweedehands goederen