Dag van de Democratie op zaterdag 9 september in Strijen

102

Strijen – Op zaterdag 9 september vieren we de internationale Dag van de Democratie. Ter gelegenheid hiervan organiseren de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard die dag uiteenlopende activiteiten onder de noemer ‘Open politiek in de Hoeksche Waard’.

Programma

Inwoners die graag eens een kijkje in de plaatselijke politieke keuken willen nemen, kunnen die dag in deelnemen aan een divers programma:

Strijen

  • 09.30 – 11.00 uur    De gemeente komt naar u toe vandaag. Raadsleden gaan de wijken van de gemeente Strijen in om in gesprek te gaan met de inwoners.
  • 11.00 uur               Het gemeentehuis opent haar deuren (Waleplein 2 in Strijen). Koffie, thee en fris staat klaar in het bedrijfsrestaurant op de tweede etage.
  • 11.30 – 13.00 uur    Openbaar debat tussen de raadsleden en met inwoners, in de raadzaal.
  • 13.00 uur               Afsluiting Dag van de Democratie met een hapje en een drankje in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis.

Mail naar communicatie@strijen.nl voor vragen en/of opmerkingen over het programma. Meer informatie op www.strijen.nl.

Dag van de Democratie

15 september is door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Democratie. Sinds enkele jaren wordt er ook in Nederland aandacht besteed aan deze dag. Met één reden: mensen laten beseffen hoe belangrijk het is dat ze in vrijheid hun stem kunnen laten horen. Dit jaar vinden er in diverse gemeenten en provincies in heel Nederland activiteiten plaats op zaterdag 9 september om politiek dichter bij de inwoners te brengen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.