Kennisgeving ontwerpinstemmingsbesluit winningsplan gas aan de Oudendijk

174

STRIJEN – Van donderdag 19 oktober 2017 tot en met woensdag 29 november 2017 ligt het ontwerpinstemmingsbesluit voor de gewijzigde gaswinning Oudendijk ter inzage. Iedereen kan reageren op het ontwerpinstemmingsbesluit met een zienswijze. In deze kennisgeving staat hoe dat gaat.

Wat staat er in het winningsplan Oudendijk?

In 2014 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (hierna: NAM) het gasveld Oudendijk gevonden. Het winningsplan Oudendijk beschrijft de ligging van het gasveld en op welke wijze de NAM het gas uit het gasveld wint en of dat gevolgen heeft in de omgeving van het gasveld zoals bodembeweging. Het gasveld ligt geografisch gezien onder de gemeenten Cromstrijen en Strijen op een diepte van ruim 2 km. Het gas wordt gewonnen vanaf de productielocatie aan de Kloostersweg in Klaaswaal en zal naar verwachting tot uiterlijk 2021 duren.

Ontwerpinstemmingsbesluit en onderliggende stukken

Het winningsplan Oudendijk is, zoals voorgeschreven in de per 1 januari 2017 in werking getreden Mijnbouwwet, ook voorgelegd voor advies aan de betrokken decentrale overheden. Dit zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Comstrijen en Strijen en het Waterschap Hollandse Delta. Daarnaast zijn Staatstoezicht op de Mijnen, de Technische commissie bodembeweging en de Mijnraad om advies gevraagd. Alle hierover uitgebrachte adviezen zitten bij de onderliggende stukken die ter inzage liggen.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt van donderdag 19 oktober 2017 tot en met woensdag 29 november 2017 het ontwerpinstemmingsbesluit en de onderliggende stukken inzien op http://www.nlog.nl/opslag-en-winningsplannen-ter-inzage en tijdens reguliere openingstijden op de volgende locaties:

  • gemeentehuis Comstrijen, Buttervliet 1 te Numansdorp

  • gemeentehuis Strijen, Waleplein 2 te Strijen

  • Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag

Uw mening geven?

U kunt van donderdag 19 oktober 2017 tot en met woensdag 29 november 2017 reageren op het ontwerpinstemmingsbesluit met het winningsplan en de onderliggende stukken. In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van het ontwerpinstemmingsbesluit met het winningsplan en de onderliggende stukken. U kunt hierbij denken aan:

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in het ontwerpbesluit?

  • Zijn er zaken en/of belangen over het hoofd gezien?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dit toelichten?

U dient in uw zienswijze duidelijk aan te geven op welke onderdelen van het ontwerpinstemmingsbesluit u reageert en uw zienswijze te onderbouwen met argumenten.

Het is goed om te weten dat alleen personen of instanties die op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze hebben ingebracht, later tegen het instemmingsbesluit beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inloopbijeenkomst

U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst om vragen te stellen en informatie te krijgen over de gaswinning uit het gasveld Oudendijk.

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op woensdag 25 oktober 2017 van 19.00 tot 20.30 uur in Restaurant de Koningshoeve (zaal Hooizolder), Botweg 1B, 3286 LB te Klaaswaal.

Hoe kunt u reageren?

U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen door een brief te sturen naar: Ministerie van Economische Zaken – Inspraakpunt Winningsplan Oudendijk, Postbus 248, 2250 AE Voorschoten.

Uw brief kan alleen als zienswijze in behandeling worden genomen als u ondertekent met uw naam en adres. Dit geldt ook voor eventuele medeondertekenaars. Zienswijzen per e-mail worden in deze procedure niet geaccepteerd.

Wat zijn de vervolgstappen?

Alle zienswijzen en reacties worden betrokken bij het definitieve instemmingsbesluit. In een Nota van Antwoord wordt opgenomen of en op welke wijze de zienswijzen en reacties in het definitieve instemmingsbesluit zijn verwerkt.

Het definitieve besluit wordt naar verwachting begin 2018 ter inzage gelegd. Hierop staat beroep open. Dit wordt te zijner tijd aangekondigd in onder andere de Staatscourant en in huis-aan-huisbladen.

Wilt u meer weten?

Voor nadere informatie en mondeling inspreken kunt u contact opnemen met Kim Mulder (070) 378 6524.

Bron: Overheid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.