Geslaagd Burgemeestersontbijt in Strijen

113

STRIJEN – Het ene na het andere bolletje of sneetje brood verdween in de hongerige magen. Ook de overheerlijke krentenbollen en eierkoeken vonden gretig aftrek. Als een grootvader tussen zijn enorme kleinkinderenschaar genoot burgemeester Jan Waaijer zichtbaar van al dat enthousiasme. ,,Het is de eerste keer dat ik dit zo mag meemaken, maar wat een leuk initiatief dit Burgemeestersontbijt. En met name ook het goede doel dat eraan verbonden is, spreekt mij erg aan.”

Eierkoeken

Maar liefst 31 leerlingen van groep zeven, van basisschool De Parel, waren ’s morgens vroeg op de fiets naar het gemeentehuis gekomen. Daar stonden in het gezellig ingerichte bedrijfsrestaurant de tafels met alle lekkers al opgedekt. Jassen werden snel op een grote hoop gegooid. Een plaatsje gezocht met vriend of vriendinnetje. Om vervolgens te ontdekken welk een lekkers er allemaal gereed stond. ,,Kijk er zijn ook eierkoeken en krentenbollen. Mmm lekker!”

 

Het Burgemeestersontbijt in Strijen vond plaats in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen ontbijten op 2.900 basisscholen. Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste evenement van Nederland. Elk jaar wordt begin november, onder het motto ‘gezond ontbijten is geen kunst’, van ontbijten een feestje gemaakt in het hele land.

Jeugdcultuurfonds

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt – dit jaar voor de vijftiende keer – een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Een missie die naadloos aansluit bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten.