Bijzondere oefenavond Brandweer Post Strijen

473

STRIJEN – Op 30 november 2017 was de wekelijkse oefenavond van de Brandweer Post Strijen.Een gebruikelijke oefening in een leegstaand pand werd aangenomen echter de werkelijkheid was geheel anders.

In de zorgvuldige voorbereiding naar deze avond was het de “beurt” aan de aspiranten in opleiding, om een leuk scenario in elkaar te zetten. Het zogenaamde ‘MaxiCosiTeam’, Martijn, Corné, Denise, Cedric, Jesse en Leo, dachten hier iets anders over. Deze avond was ‘de gelegenheid’ om het Korps in de maling te nemen.

Stilletjes was in overleg met de partners en de kinderen het volgende bedacht:

In een anti kraakpand, het voormalige Postkantoor Strijen, was rook gesignaleerd en er zouden 1 of 2 mensen nog aanwezig zijn in het pand.

De Brandweer rukt uit en ter plaatse werd er inderdaad rook waargenomen. Sleutelhouder was al snel aanwezig en daarmee kon onder deskundigheid van Bevelvoerder André Bruggeman zijn ploeg ingezet worden.Onder ‘Hoge Druk’ werden 2 ploegen naar binnen gestuurd en troffen 2 personen aan.

Zwart van de rook kwam de 1e persoon naar buiten, alias Zwarte Piet, en op de voet gevolgd door een wat oudere man, Sinterklaas.Wat de brandweermannen niet wisten dat tijdens hun inzet de partners met hun kindertjes ook buiten aanwezig waren en die tot hun verbazing Sinterklaas en Zwarte Piet uit het pand zagen komen.

Na even te zijn bijgekomen, een praatje gemaakt te hebben met wat omstanders en notabelen, kon met behulp van de ventilator de rook uit het pand verdreven worden. We mochten met zijn allen weer terug naar binnen. Sinterklaas had namelijk nog een verrassing voor de papa’s brandweermannen. Zij moesten aan Sinterklaas laten zien dat zij samen met hun kinderen het beroemde ‘Schoorsteen-Pakjes-Spel’ en ‘Snelle-Kruiwagen-Breng-je-Race’ op een veilige manier konden volbrengen.En inderdaad, het is allemaal goed gelukt.

Nu was het tijd voor nog een verrassing, Sinterklaas en Zwarte Piet hadden voor ieder kind een cadeau, zakje pepernoten/kruidnootjes of een speciale chocoladeletter. Met een persoonlijk verhaal rijkte Sinterklaas de presentjes uit.Natuurlijk was er voor iedereen iets te drinken.De brandweermannen zijn met een mooi diploma onderscheiden door Sinterklaas.Onze fotograve, Kim Verhagen Photography, uit Oud-Beijerland heeft alles op de foto vastgelegd.Er is heel wat afgelachen die avond.

Na het toezingen van Sinterklaas en Zwarte Piet hebben we met zijn allen hen uitgezwaaid en is deze geweldige avond afgesloten. Ook de bijnaam voor onze leuke aspiranten in opleiding is na deze avond gewist. Zij hopen binnenkort hun laatste deel van hun opleiding positief af te sluiten zodat Brandweer Post Strijen op en top bezet is.

Foto’s Kim Verhagen Photography – Auteur Rob Meijerink