Strijen staat stil bij de 44 slachtoffers van de Watersnoodramp

80

STRIJEN – Vorige week stonden een kleine 150 inwoners uit de gemeente Strijen stil bij de 44 slachtoffers van de Watersnoodramp in 1953. 65 jaar na de verschrikkelijke ramp klonken opnieuw hun namen op de Algemene Begraafplaats van Strijen. Ze werden voorgelezen door de zes leerlingen Mirte, Debby, Sem, Celi, Jessica en Guusje, van basisschool De Parel.

De herdenking startte in zalencentrum Salvatori, alwaar genodigden en geïnteresseerden zich vooraf verzamelden. Rond half vijf vertrok het gezelschap in een stille tocht naar de begraafplaats. Drie leerlingen van basisschool De Meerwaarde, Emy, Iris en Timo, lazen er een door henzelf geschreven gedicht voor.

Rampnacht

Burgemeester Jan Waaijer sprak tevens zijn gevoelens uit over de rampspoed. ,,Alle verhalen die ik tot nu over de Watersnoodramp heb gehoord snijden je dwars door het hart. Vanochtend nog was ik op visite bij dorpsgenoten die 50 jaar getrouwd waren. En op zo’n dag als vandaag gaat het eigenlijk alleen maar over die rampnacht.’’