Strijen wint eerste oefenwedstrijd van SC Gastel

41

Gisteren de eerste oefenwedstrijd van  Strijen 1 na twee weken training. In Oud Gastel werd er gespeeld tegen SC Gastel 1, uitkomend in de zondag 3e klasse. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie 1-3 winst na een ruststand van 0-1. Doelpunten werden gemaakt door Kosta de Wit 2x en Nick Winter. Een leuke wedstrijd om te zien waarbij er bij vlagen verzorgd voetbal werd gespeeld door beide teams.

Na 2 minuten kwam Strijen op voorsprong door de eerste de beste kans direct te verzilveren. Een snelle opening van rechts naar links zorgde ervoor dat de vrijgespeelde Jeroen van Dam Kosta de Wit rond het strafschopgebied kon aanspelen.  Na een lichaamsschijnbeweging draaide hij naar zijn linkerbeen om de bal onberispelijk in de lange hoek te schuiven, 0-1. Strijen liet Gastel op eigen helft aan de bal  waarbij de organisatie stond als een huis. De bedrijvige nummer 11 van Gastel was een constante dreiging maar tot echt noemenswaardige kansen leidde dat niet. Zonder echte  kansen weg te geven werd de rust gehaald.

In de tweede helft een vijftal wijzigingen in het elftal van Strijen maar de organisatie bleef staan als een huis. In de 60e minuut een snelle aanval over de rechterkant waar Aaron Peres werd weggestuurd. Hij hield het overzicht en zette Nick Winter vogeltje vrij voor de keeper waarna hij de bal beheerst langs de keeper schoof, 0-2. Gastel kon daar 2 kleine kansjes tegenover zeten, maar rond  20-25 voor het doel van  Strijen strandde de meeste aanvalsintenties. Dan toch een kleine domper voor Strijen toen een verkeerde terugspeelbal van Dico Cabaut werd opgepikt en Thijs Roobol  kansloos werd gelaten, 1-2. Gastel maakte zich op voor een stormloop op het doel van Strijen maar direct vanaf de aftrap volgde misschien wel het mooiste moment van de middag. Een aanvalsopbouw over 7 schijven, waarbij de bal elk station verliet na een enkele aanraking, was het uiteindelijk Kosta de Wit die op aangeven  van Guido vd Berg de 1-3 wist binnen te schieten! Na dit doelpunt was het vuur uit de wedstrijd waarbij het vlammende schot van Nick Winter ,dat uiteenspatten op de lat, nog het benoemen waard is. De eindstand 1-3 was een juiste afspiegeling van de wedstrijd die zeker voor de neutrale toeschouwer leuk was om te aanschouwen.

Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma als SSS 1 op bezoek komt in Strijen als onderdeel van het eeuwlingen toernooi. Er zal worden afgetrapt om 20.00 uur. Iedereen is van  harte welkom om deze mooie derby te aanschouwen!

Sc Gastel 1 – vv Strijen 1  1-3  (0-1)

Doelpunten: 0-1 Kosta de Wit, 0-2 Nick Winter, 1-2, 1-3 Kosta de Wit

Opstelling: Sem Kerkhof (Thijs Roobol),  Guido vd Berg, Romik van Driel, Jeffrey Molema (Renzo van Dalen), Jeroen van Dam (Dico Cabaut), Colin vd Berg, Wesley Luijendijk (Nick Winter) Diego Rietveld, Kosta de Wit, Aaron Peres (David Stoffels)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.