Dorpsshuttle de Wielewaal gaat vanaf vrijdag 20 april van start

390
Bram de Jong voormalig supermarkt eigenaar in de Wielewaal

 Strijen – Vanaf vrijdag 20 april kunnen inwoners van Strijen een beroep doen op de nieuwe dorpsshuttle in Strijen: de Wielewaal, een haal- en brengservice in de vorm van een elektrische auto die mensen van A naar B brengt in de kern Strijen (en weer terug). De Wielewaal is een initiatief van de Vereniging Vrienden van De Hoge Weide. 

Een afspraak bij de kapper, een boodschap doen bij de Albert Heijn of een bezoek aan de huisarts. Dit zijn alledaagse bezigheden waarvoor (oudere) mensen niet altijd een beroep willen doen op vrienden of familie. Daarom is er nu de Wielewaal, een elektrische dorpsshuttle die mensen van A naar B brengt (en weer terug) in Strijen voor slechts € 1,75 per rit. Niet alleen bewoners van de Hoge Weide kunnen gebruikmaken van de Wielewaal, ook alle inwoners van de kern Strijen. De Wielewaal rijdt van woensdag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en heeft ruimte voor drie personen en een rollator of opvouwbare rolstoel. 

Hoe werkt de Wielewaal?

Een rit boeken kan door vooraf de Wielewaal te bellen op telefoonnummer 06 – 24 55 39 58. Op het afgesproken tijdstip staat de Wielewaal voor de deur en brengt de klant naar een adres in Strijen. De chauffeur haalt de klant daar op het afgesproken tijdstip weer op en rijdt met de klant terug naar huis. Indien gewenst loopt de chauffeur mee naar de voordeur en draagt eventueel de boodschappen. Gemak dient de mens! Betalen gebeurt met een strippenkaart. Deze is te koop bij de Albert Heijn, de Hoge Weide, dorpshuis Streona en Zorgwaard. De Wielewaal is overigens gratis voor leden van Vereniging Vrienden van De Hoge Weide, Ouderenbond Strijen (OBS) en de Protestant-Christelijke Ouderenbond (PCOB). 

De Wielewaal is een 100% Strijens initiatief en wordt mogelijk gemaakt door Albert Heijn Strijen, BIZ Strijen, ConQuest, DB Workwear/DB Mode, HW Wonen, Masters of SIGN, Rabobank Haringvliet, Ricard Drukwerk, Autorijschool Legerstee, Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Shell en Zorgwaard.