Lintjesregen in Strijen

950

Strijen – In de gemeente Strijen hebben dit jaar vier personen een onderscheiding gekregen tijdens de lintjesregen. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Waaijer speldde hen vanochtend de versierselen behorende bij de koninklijke onderscheiding op.

Het gaat om de volgende personen:

De heer Marcus de Koning
Meneer De Koning was wel 29 jaar – van 1985 tot 2014 – vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Strijen. Hij nam binnen de kerkelijke gemeente verschillende taken op zich. Zo was hij gedurende tien jaar kerkvoogd en zette hij zo’n 8 jaar zijn administratieve en organisatorische kwaliteiten in als ouderling-scriba. Daarnaast werkte hij gedurende een periode van 24 jaar als vrijwilliger in de bediening in het zalencentrum Salvatori.

Ook op bestuurlijk vlak was – en is – meneer De Koning actief. Van 1995 tot 2013 was hij bestuurslid van het CDA, afdeling Strijen. Na zijn bestuursfunctie bij het CDA werd hij in 2013 voorzitter bij de PCOB, afdeling Strijen. En sinds 2016 is de heer De Koning er ook nog waarnemend secretaris.

Mevrouw Marry Besseling- Moret
Mevrouw Besseling zet zich al vanaf 1978 als vrijwilliger in voor anderen. Ze was één van de leidinggevenden van de jeugdclub Adriël van de Hervormde Gemeente Strijen. Dat heeft ze zo’n twaalf jaar met veel energie en passie gedaan.

Mevrouw Besseling zette zich niet alleen in voor de kerkelijke gemeenschap, maar de laatste twintig jaar bovenal voor de oudere medemens in Strijen. Sinds 1998 werkt zij als vrijwilliger bij Zorgwaard De Hoge Weide. Daar verricht ze belangeloos allerhande werk.

En in 2003 werd mevrouw Besseling voorzitter van de stichting ‘Vrienden van de Hoge Weide’. Als voorzitter van deze stichting was zij gedurende 14 jaar op vele momenten in de week actief om het de bewoners van de Hoge Weide naar de zin te maken, om hen bij te staan en te ondersteunen.

Mevrouw Loes Gouweloos- Goudswaard
Al vanaf 1983 is mevrouw Gouweloos bestuurslid van de Oranjevereniging Strijen. En dat is zij tot op de dag van vandaag nog steeds. Vele uren stopte ze onder meer in het verzorgen van de kinderactiviteiten op Koninginnedag. En alsof het niets is, was zij tussendoor tevens gedurende twee jaar bestuurslid van de Stichting Tien Eeuwen Strijen ‘95.Mevrouw Gouweloos was ook een onmisbare schakel als begeleider van het kinderkoor ‘De blijde stemmen’. Van 1978 tot 1986 begeleidde zij dit koor.

Stilzitten is niets voor mevrouw Gouweloos. Van 1999 tot 2007 verzorgde zij ook iedere woensdagmiddag vrijwillig het koffie- en theedrinken voor de bewoners en patiënten van verpleeghuis Sonneburgh in Rotterdam. En ondanks haar respectabele leeftijd van 75 jaar is mevrouw Gouweloos momenteel nog altijd als vrijwilliger actief. Niet alleen bij de Oranjevereniging, maar ook bij de Hervormde Gemeente Strijen. Vanaf 2000, dus nu al zo’n 18 jaar, is zij betrokken bij de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente. Wekelijks sorteert ze de binnengekomen spullen en runt ze de speelgoedkraam

De heer Chris Reedijk
Al ruim 25 jaar is meneer Reedijk met veel enthousiasme bestuurslid van de Strijense IJsclub. Zijn enthousiasme en voortvarende visie en ideeën zorgen er bovendien voor dat hij zijn mede-bestuursleden motiveert en stimuleert. Tijdens een natuurijsperiode is de heer Reedijk niet aflatend aanwezig bij de IJsclub. Niets is hem daarbij te veel. Maar zijn inspanningen beperken zich niet alleen tot de periode dat er ijs ligt. Het hele jaar door bedenkt en organiseert hij activiteiten zoals kanowedstrijden, jeugdtrainingen, ringsteken met paarden en schoolschaatsen.

Ook was de heer Reedijk van 1996 tot 2013 vrijwilliger bij de KNSB, district Hoeksche Waard, waarvan vier jaar als bestuurslid. Hij was er bovendien jurylid, starter, hulpstarter en wierf sponsoren.

Meneer Reedijk was ook als vrijwilliger actief bij de Oranjevereniging Strijen, waar hij enkele jaren als jurylid fungeerde bij de skeeler- en zeepkistwedstrijden tijdens de viering van (toen nog) Koninginnedag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.