Strijen na winst bij Piershil ook volgend seizoen in de 2e klasse

66

PIERSHIL – Door een 2-4 overwinning op Piershil weet de Strijense P G Security Systems equipe zich ook volgend jaar verzekerd van een plaats in de 2e klasse. Ook SSS en NSVV door het behaalde kampioenschap zullen dat zijn en wellicht kan ook Binnenmaas zich via de nacompetitie nog promoveren. Voor Piershil zal dit wat moeilijker worden; het maximaal haalbare is nacompetitie voor behoud c.q. degradatie naar de 3e klasse. Strijenaar Mark Stam was een belangrijke factor door een onvervalste hattrick te scoren.

Strijen zette Piershil vanaf het beginsignaal onder druk en moest doelman Peter Konings diverse malen handelend optreden om een snelle achterstand te voorkomen. In de 10e minuut elimineerde hij zelfs een penalty van Mark Stam, die toegekend werd nadat Rolf de Man binnen de beruchte lijnen onderuit werd gelopen. In de 15e minuut ranselde Konings een vrije trap van Stam uit zijn doel; de inlopende Rolf de Man scoorde in de rebound, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Nadat Jan Jaspers bij een uitval dichtbij de Piershilse openingstreffer was kwam in de 27e minuut de Strijense voorsprong; Alwin van der Werff rondde voorbereidend werk van Mark Stam listig af, maar 1 minuut later kwam Piershil via Jan Jaspers weer op gelijke hoogte en waren de kanaries tot aan het rustsignaal het spoor bijster en moest keeper Natoe dos Santos enkele fraaie reddingen verrichten om met een gelijke stand de thee op te zoeken.

Na de rust bracht trainer Geert Meijer de snelle Dion van Kralingen binnen de lijnen, waardoor Strijen het initiatief weer terugpakte en wist Mark Stam met een puntgave hattrick in de 54e, 60e en 66e minuut na voorbereidende akties van Desi Sanderse en Rolf de Man Strijen op een 1-4 voorsprong te zetten. Het laatste woord was aan Stephan Baay, die in de 80e minuut met een bekeken schuiver de eindstand van 2-4 aantekende; het allerlaatste woord was het eindsignaal van de ouderwets souverein leidende scheidsrechter Takacs uit Bergschenhoek.

Doordat VDL verloor van Sparta kunnen ook zij Strijen niet meer inhalen en kan Strijen met een gerust hart aan de laatste 2 wedstrijden beginnen. A.s. zaterdag ontvangen zij Berkel dat bij winst de 3e periodetitel kan bemachtigen en op de slotdag van de competite in de 2e klasse D reizen zij naar Hellevoetsluis, dat samen met BVCB de ranglijst aanvoert en dan op 26 mei mogelijk het kampioenschap kan binnenhalen.