Boompjesstraat in Strijen van 4 tot 29 juni afgesloten

488

STRIJEN – Van 4 juni tot en met 29 juni wordt de brug in de Boompjesstraat in Strijen afgesloten voor alle verkeer. Waterschap Hollandse Delta voert dan renovatiewerkzaamheden uit aan deze brug en duiker.

De winkels in de Boompjesstraat blijven bereikbaar via omleidingsroutes. Deze worden ter plaatse aangegeven met gele borden. Voor de voetgangers en (brom-)fietsers wordt een omleiding ingesteld over de Boskade en Kerkstraat omdat de doorgang over de brug tijdens de werkzaamheden in verband met veiligheid niet gegarandeerd kan worden. De aannemer probeert buiten de werktijden de doorgang over de brug voor de voetgangers en (brom-)fietsers zo veel mogelijk open te stellen.

In de kern van Strijen stroomt ‘De Keen’ onder de Boompjesstraat door. Onder de Boompjesstraat bevindt zich een duiker, die tevens waterkering is. In geval van calamiteiten kan deze worden afgesloten. Deze duiker moet gerenoveerd worden, zodat zowel de water aan- en afvoer en de waterkerende functie geborgd is, alsook de weg er boven gebruikt kan blijven worden.

Daarom gaat het waterschap tussen de duiker en de rijbaan een soort brugconstructie maken zodat de directe belasting op de duiker vermindert. Om de brugconstructie te plaatsen wordt het bestaande wegdek verwijderd en wordt en een constructie neergelegd, waarna de bestrating weer terug geplaatst wordt. Op maandag 4 juni starten deze werkzaamheden.

De gemeente heeft het voornemen om na de werkzaamheden van het waterschap een gedeelte van de Boompjesstraat te herstraten, aansluitend op de werkzaamheden voor de herinrichting van De Kaai.