Actieweek tegen fietsendiefstal in de Hoeksche Waard, met groene zadelhoesjes worden fiets eigenaren gewaarschuwd

126

HOEKSCHE WAARD  – Vandaag start de actieweek tegen fietsendiefstal in de Hoeksche Waard met het plaatsen van zadelhoesjes op fietsen met de slogan: ‘Zet je fiets goed vast, dan word je niet verrast.’ Burgemeester Jon Hermans, wijkagent Marco Vonk en leden van de buurtpreventie informeerden mensen over de mogelijkheden om fietsendiefstal te voorkomen tijdens het uitdelen van zadelhoesjes op het Molenplein in Oud-Beijerland. Dit is een plek waar veel fietsen staan.

Met deze actie willen de gemeenten in de Hoeksche Waard eigenaars van fietsen waarschuwen. In de Hoeksche Waard worden elk jaar meer dan 100 fietsen gestolen en verdwijnen in het helerscircuit buiten onze regio.