Wethouder Paulien Tanja zet Strijense mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg

193

STRIJEN – Wethouder Paulien Tanja zette afgelopen zaterdag een flink aantal mantelzorgers uit Strijen in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze gezellige middag met o.a. live muziek een een high tea hadden de mantelzorgers even tijd voor zichzelf en konden zij kennismaken met andere mantelzorgers.

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Mantelzorg wordt gegeven vanuit een persoonlijke relatie. Dat maakt het waardevol en uniek voor zowel de mantelzorger als voor degene die zorg ontvangt. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen.