Expositie Dorp in het Water in Museum het Land van Strijen

260

STRIJEN – Even als vorige jaren besteed de Oudheidkundige Vereniging “Het land van Strijen” ook dit jaar weer aandacht aan de watersnoodramp van 1 februari 1953.

Op vrijdag 1 februari is het museum aan de Kerkstraat 47 weer open voor publiek met heel veel foto’s over de watersnoodramp. Ieder jaar opnieuw is er een toenemende belangstelling voor deze expositie, daarom blijft het niet bij één week maar is deze bijzondere foto collectie te zien tot 23 februari tijdens opening tijden.

Voor groepen van meer dan 10 personen is op aanvraag ook gelegenheid om buiten de openingstijden deze expositie te bezoeken. Voor schoolklassen is er een deskundige gids aanwezig om de kinderen te vertellen over het ontstaan en de gevolgen van deze ramp.

Vanzelfsprekend is dan ook de stijlkamer en keuken geopend en zal op de zaterdag 9 februari in de historische smederij een demonstratie smeden gegeven worden.

Het museum is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Entree € 2.00.  Leden en kinderen onder de 17 jaar gratis. ( zondag gesloten)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.