Strijen wint aantrekkelijk duel tegen Spirit

147
Karam Bensejed maakte deze middag 3 treffers en good old Glenn Mulder 1

STRIJEN – Via een 4-3 overwinning na een 1-2 ruststand boden de kanaries uit Strijen en Ouderkerk aan de IJssel de toeschouwers een boeiend schouwspel met als Man of the Match Strijenaar Karam Bensedjed, die met 3 doelpunten zijn stempel op de wedstrijd drukte, maar ook Spirit’s Eric Jansen leverde een flink aandeel met 2 doelpunten, terwijl de uitblinkende doelman Natoe dos Santos hem met enkele fraaie reddingen van een hattrick afhield en Strijen daarmee de volle 3 punten in de knip deed incasseren; scheidsrechter Moussaoui uit den Haag had weinig moeite met de wedstrijd en leverde daarmee ook een aanzienlijk aandeel in de aantrekkelijke wedstrijd.

Door de ziekte van Rolf de Man stond Jeffrey Molema na een afwezigheid van anderhalf jaar in verband met een zware blessure in de basis van de Strijense Technische Unie equipe. In het begin van de wedstrijd had de Strijense verdediging de handen vol aan de behendige Spirit-aanvallers en stond de ervaren Laurens de Visser aan de basis van de openingstreffer van Tjerk de Kogel, die met een strakke schuiver Natoe dos Santos kansloos liet. Strijen trachtte de bakens te verzetten, maar Dion van Kralingen en Coin van den Berg waren niet effectief in de afwerking, terwijl in de 29e minuut Spirit uit een schijnbaar ongevaarlijke situatie op een 0-2 voorsprong kwam. Na een schijnbare overtreding op Jeroen van Dam kreeg Spirit wegens hands een vrije trap vanaf de zijlijn toegewezen. De trapzekere Eric Jansen wist de bal tegen de sterke wind in met een curve direkt in het Strijense doel te werken. Strijen stroopte echter de mouwen op en in de 36e minuut wist Karam Bensedjed na voorbereidend werk van Dion van Kralingen doeltreffend af te ronden en eindigde op slag van rust de inzet van de doorgebroken Dion van Kralingen in het zijnet, waar een balletje breed op spits Mark Stam geen slecht idee had geweest.

Na de rust brak het kansenfestival aan. In de 56e minuut stuurde Mark Stam met een dieptepass Karam Bensedjed richting keeper Max van Herk. Met een heerlijke lichaamsschijnbeweging stuurde hij de keeper naar het gras om vervolgens koelbloedig de 2-2 aan te tekenen. Nadat Eric Jansen aansluitend in ideale positie de bal overschoot, was het Jansen die in de 67e minuut na slim voorbereidend werk van Laurens Visser de 2-3 aantekende, maar in de 70e minuut wist Strijen weer gelijk te maken. Een loepzuivere vrije trap van Rik Bakker nam Karam Bensedjed vol op de slof, waarna het projectiel langs de verbouwereerde keeper tegen het net plofte.  Aansluitend deden zich voor het Strijense doel hachelijke situaties voor, waarbij keeper Natoe dos Santos zich met enkele reddingen onderscheidde, o.a. een vrije trap van de specialist Eric Jansen vanaf de rand van het strafschopgebied wist hij met een katachtige reactie tot corner te verwerken. Wederom Rik Bakker stondin de 77e minuut aan de basis van de winnende treffer;  zijn  inmiddels vermaarde vrije tap belandde via Guido van den Berg de vrijstaande Glenn the Man Mulder, die met een bekeken schuiver zijn prima wedstrijd bekroonde met de winnende treffer: 4-3.  Spirit gooide vervolgens alles op de aanval maar met wederom een geweldige redding van keeper Natoe dos Santos bleven de 3 punten aan de Strijense Sportlaan na een heerlijke pot voetbal.

A.s zaterdag speelt Strijen in en tegen Nieuwenhoorn, dat in het begin van de competitie met 1-5 richting Voorne-Putten vertrok.   Zij wisten Zuidland met 0-4 te verslaan en kruipen langzaam naar de punten morsende koplopers DCV en Neptunus-Schiebroek toe in de wekelijks weer verrassende 2e klasse D.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.