Ventura Sport verliest in Spijkenisse

98

Op bezoek bij Olympia in Spijkenisse is Ventura Sport afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag van dit zaalseizoen aangelopen. Na een 9-12 voorsprong bij rust gingen de Strijenaren met 18-17 onderuit.

Na 3 weken zonder competitiewedstrijd moest koploper Ventura Sport op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst Olympia uit Spijkenisse. Olympia kwam duidelijk beter uit de startblokken dan Ventura. Het eerste de beste schot van de thuisploeg trof direct doel en in het eerste kwart van de wedstrijd moest Ventura vooral aanhaken. Na een 6-4 voorsprong voor Olympia kwam Ventura beter in de wedstrijd en met een aantal goede doelpunten werd de achterstand omgedraaid in een 9-12 voorsprong bij rust.

Na rust leek Ventura aanvankelijk door te gaan op de ingeslagen weg, maar na een 10-14 voorsprong brak er opnieuw een zeer matige fase aan van Strijense kant. Olympia profiteerde dankbaar en draaide met 5 doelpunten op rij de stand om naar 15-14. Ventura moest opnieuw in de achtervolging en kwam bij 16-16 en 17-17 nog op gelijke hoogte, maar op de 18-17 van Olympia had Ventura Sport geen antwoord.

“Verdiende overwinning voor Olympia”, was de eerste reactie van Ventura-coach Marcel Versteeg. “Wij waren vandaag als team niet stabiel genoeg en hebben mede door eigen fouten en slordigheden te vaak achter de feiten aangelopen. We kunnen absoluut beter korfballen dan we hier hebben laten zien en gelukkig staat er komende zaterdag een mooie wedstrijd op het programma om dat te bewijzen.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Siebe Buitendijk 6x, Lennert Leunis 5x, Lotte Buitendijk 2x,  Nienke Brugts 1x, Arnold in ’t Veld 1x, Arco Dalm 1x, Steven Heesterman 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Ventura Sport 9-16
2. Gemini 9-16
3. Olympia (S) 10-14
4. Thor (R) 9-8
5. Sperwers 10-8
6. ‘t Capproen 9-2
7. Nikantes 10-2

De komende zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen medekoploper Gemini. Een wedstrijd die beslissend of in ieder geval zeer bepalend zal zijn in de strijd om het kampioenschap. Aanvang 16:15 uur.